Uutiset

Skanska suunnittelee Tampereen ydinkeskustan huippupaikalle 10-kerroksista asuinrakennusta

Skanska suunnittelee Tampereen ydinkeskustan huippupaikalle 10-kerroksista asuinrakennusta

Uusi asuintalo on suunnitteilla Tampereen keskustaan Aleksanterinkadun ja Kyttälänkadun kulmaan. Kuva: Arkkitehtitoimisto Q'ARK Oy

Skanska on suunnittelemassa Tampereen keskustaan Kyttälän alueelle Aleksanterinkadun ja Kyttälänkadun kulmaan, aivan Koskipuiston kupeeseen 10-kerroksista asuinrakennusta, johon valmistuu noin 100 uutta kaupunkikotia. Omalle tontille on tarkoitus rakentaa asuntoja kaikkiin elämäntilanteisiin aina yksiöistä isompiin neljän huoneen asuntoihin. Korttelin kaavaluonnos on nyt nähtävillä ja etenee seuraavaksi asemakaavaehdotukseen.

- Kotien suunnittelun lähtökohtana on ollut asumisen sujuvuus, viihtyvyys ja ekologisuus. Tarjolle tulee valoisia, laadukkaita ja tilavia asuntoja erittäin halutulla, harvoin tarjolla olevalla sijainnilla. Tavoitteemme on saada kohde ennakkomarkkinointiin vuodenvaihteessa 2022–2023, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Kohteessa pyritään lisäämään tiiviin keskustarakentamisen keskelle vihreyttä ja asuinympäristön viihtyvyyttä. Kohteen sisäpihalle tulee korttelin yhteinen viherpiha ja rakennuksen katolle viherkatto sekä kattopuutarha. Aleksanterinkadun puoleiseen päätyyn on suunniteltu muraalitaideaihe, jossa on viitteitä alueen vanhaan historiaan.

- Asuinrakennus elävöittää jo valmiiksi viihtyisää ja sijainniltaan rauhallista aluetta, jossa viereinen Koskipuisto, Tammerkoski, palvelut ja liikenneyhteydet tuovat kaupunkiasumisen parhaat palat aivan kotiovelle. Skanskan tavoite on tuottaa lisää hyviä asumisen paikkoja keskustaan ja harvoin Tampereella näin mainiota sijaintia uudiskohteille vapautuu. Lisäksi RTS-ympäristöluokituksen mukainen rakentaminen tukee sekä Tampereen kaupungin että Skanskan hiilineutraaliustavoitteiden toteutumista, kertoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

Hankkeen suunnittelua viedään eteenpäin yhdessä Pohjantähti Oy:n kanssa, jonka toimistorakennus sijaitsee nyt tontilla. Elinkaarensa päähän tullut toimistorakennus puretaan ja sen betonisille runkorakenteille kuten pilareille, palkeille ja ontelolaatoille pyritään löytämään uusi elämä.

- Betonielementtien purku ja uudelleenkäyttö on osa Tampereen yliopiston Re-Create-tutkimushankkeen pilottia, jossa Skanska toimii yhtenä kumppanina. Uudelleen käytetyn betonielementin hiilijalanjälki on vain murto-osa uuden vastaavan tuotteen hiilijalanjäljestä, joten päästövähennysten potentiaali on huomattava, Tuomola toteaa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>