Uutiset

Postin vuoropäiväjakelu alkaa Tampereen seudulla 4. huhtikuuta

Postin vuoropäiväjakelu alkaa Tampereen seudulla 4. huhtikuuta

Kuvassa esimerkki kahden viikon vuoropäiväjakelun rytmistä. Kuva: Posti

Postin vuoropäiväjakelun käynnistäminen Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Tampereen ja Ylöjärven 33-alkuisilla postinumeroalueilla alkaa 4. huhtikuuta. Vuoropäiväjakelussa päiväposti jaetaan joko kolmena tai kahtena päivänä viikossa.

Posti kertoo, että aamun sanomalehtien jakeluun ei tule muutoksia, ja niitä jaetaan varhaisjakelussa edelleen kaikkina viikonpäivinä. Varhain aamulla jaettavien sanomalehtien mukana voidaan jakaa myös osa päiväpostista.

Postia jaetaan edelleen seitsemänä päivänä viikossa, mutta ei kaikkia tuotteita kaikkina päivinä, vaan lähettäjäasiakkaiden kanssa sovitun jakeluaikataulun mukaisesti.

Alueellisessa vuoropäiväjakelussa postia jaetaan postinumeropareittain vuoropäivinä. Vuoropäiväjakelu ei koske pakettien jakelua.

Vastaavia jakelumalleja on käytössä kaikissa Pohjoismaissa. Suomessa vuoropäiväjakelu on jo käytössä Espoossa ja Kauniaisissa, sekä 4.4.2022 lähtien myös Helsingissä ja Tampereen seudulla. Postin mukaan postinjakelun uudistaminen auttaa pidentämään paperipostin elinkaarta, jolloin Posti voi tarjota perinteisiä palveluja digitaalisten palvelujen rinnalla jatkossakin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>