Uutiset

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista huijareista – huijarit esiintyvät poliisina, puhelut näyttävät tulevan poliisilaitosten vaihteennumeroista

today5.4.2022

Background
share close

Poliisi varoittaa aktivoituneista huijareista, jotka esiintyvät poliisina, esimerkiksi jonkun poliisilaitoksen talousrikostutkijoina, ja pyytävät saada kohdehenkilön pankkitunnuksia tietoonsa. Uutta näissä tapauksissa on ollut se, että huijarit ovat onnistuneet keinotekoisesti muokkaamaan omaa puhelinnumeroa niin, että vastaanottajalle puhelu näkyy tulevan jonkun poliisilaitoksen vaihteen numerosta.

Poliisi tähdentää, että pankkitunnuksia ei pidä antaa kenellekään puhelimessa, sähköpostilla, tekstiviestillä tai erilaisilla sosiaalisen median keskustelualustoilla. Poliisi ei koskaan kysy keneltäkään tämän pankkitunnuksia. Mikäli saat tällaisen yhteydenoton, niin voit olla varma, että kyseessä on huijari.

Jos saat tällaisen huijaussoiton, niin ilmoita siitä poliisille. Mikäli tapahtuu vahinko ja epäilet, että olet luovuttanut pankkitunnukset huijarille, niin soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta omaan pankkiisi.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%