Uutiset

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista huijareista - huijarit esiintyvät poliisina, puhelut näyttävät tulevan poliisilaitosten vaihteennumeroista

Poliisi varoittaa pankkitunnuksia urkkivista huijareista - huijarit esiintyvät poliisina, puhelut näyttävät tulevan poliisilaitosten vaihteennumeroista

Poliisi varoittaa aktivoituneista huijareista, jotka esiintyvät poliisina, esimerkiksi jonkun poliisilaitoksen talousrikostutkijoina, ja pyytävät saada kohdehenkilön pankkitunnuksia tietoonsa. Uutta näissä tapauksissa on ollut se, että huijarit ovat onnistuneet keinotekoisesti muokkaamaan omaa puhelinnumeroa niin, että vastaanottajalle puhelu näkyy tulevan jonkun poliisilaitoksen vaihteen numerosta.

Poliisi tähdentää, että pankkitunnuksia ei pidä antaa kenellekään puhelimessa, sähköpostilla, tekstiviestillä tai erilaisilla sosiaalisen median keskustelualustoilla. Poliisi ei koskaan kysy keneltäkään tämän pankkitunnuksia. Mikäli saat tällaisen yhteydenoton, niin voit olla varma, että kyseessä on huijari.

Jos saat tällaisen huijaussoiton, niin ilmoita siitä poliisille. Mikäli tapahtuu vahinko ja epäilet, että olet luovuttanut pankkitunnukset huijarille, niin soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta omaan pankkiisi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>