Maakunnan Matti ja Pirkanmaan mainiot

Kirkkoherra isä Aleksej iloitsee, että nyt seurakunta voi kokoontua yhteen

Kirkkoherra isä Aleksej iloitsee, että nyt seurakunta voi kokoontua yhteen

Kuva: Rami Marjamäki

Elämme Ortodoksisen kirkon suurinta juhlaa, juhlien juhlaa: Pääsiäistä. Suurella viikolla Ortodoksisessa kirkossa toimitetaan runsaasti erilaisia jumalanpalveluksia, joissa eletään läpi Kristuksen kärsimyksiä ja pelastustekoja. Kohokohtana on Kristuksen ylösnousemus. Kahtena edellisenä pääsiäisenä Pääsiäistä on vietetty suljetuin ovin, ilman kirkkokansaa. Tällä kertaa ovet ovat auki, ja rukoilijat pääsevät heille rakkaisiin palveluksiin. Isä Aleksej kertoo ajatuksiaa pääsiäisestä ja ajankohtaisista asioista, kuten Ukrainan sodasta.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>