Uutiset

PSHP: Tehyn ja Superin lakko nyt lamaannuttamassa myös päivystyksen ja kiireellisen hoidon – tehohoitoa ja synnytyksiä ei voitaisi turvata

PSHP: Tehyn ja Superin lakko nyt lamaannuttamassa myös päivystyksen ja kiireellisen hoidon – tehohoitoa ja synnytyksiä ei voitaisi turvata

Tehyn ja Superin uusi, laajempi lakko on alkamassa keskiviikkona 20.4. klo 6. Lakko koskee myös Taysia.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessa, että paikalliset lakkoon menevien järjestöjen edustajat ilmoittivat 13.4., että heillä ei ole valtuuksia neuvotella suojelutyömääristä ennen 19.4. aamua. Tänään tiistaina paikalliset edustajat ilmoittivat, että ammattiliiton keskuslakkotoimikunta ei ole antanut paikallisille edustajille valtuuksia neuvotella suojelutyöstä ennen huomista klo 10, jolloin uusi lakko jo alkanut.

Tämän hetken tieto huomisen päivän suojelutyömäärästä on järkyttänyt Taysin hoidosta vastaavan johdon. Suojelutyöhön on luvattu kuudesosa siitä henkilöstömäärästä, jonka työnantaja on arvioinut tarvittavan turvaamaan potilaiden hengen ja turvallisuuden.

– Ilmoitettu työntekijämäärä merkitsee sitä, että joudumme heti tänään tyhjentämään kokonaisia osastoja. Jäljelle jääville osastoille tulisi jäämään pahimmillaan vain yksi työntekijä vuoroon kokonaista vuodeosastoa kohden, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa.

Suojelutyöhön annettavaa henkilöstömäärää on nyt vähennetty merkittävästi myös Acutan päivystyksestä, leikkaussaleista ja tehohoidosta.

– Tässä tilanteessa joudumme keskeyttämään Taysissa laajasti myös kiireellisen hoidon kuten syöpäleikkaukset, lääkehoidot tai sädehoidot. Emme voi turvata normaalilla tavalla edes päivystysleikkauksia, synnytyksiä tai muuta päivystystoimintaa.

Pirkanmaan sairanhoitopiiri kertoo, että potilaiden henki pyritään turvaamaan yhteistyössä sairaanhoitopiirin konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa. Yhtiöt eivät ole lakon piirissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>