Uutiset

Päiväkoti paloi lapsen tulitikkuleikkien seurauksena

Päiväkoti paloi lapsen tulitikkuleikkien seurauksena

Maanantai-iltana Pirkkalassa syttynyt tulipalo Kurikansiiven päiväkodissa sai alkunsa tulitikkuleikeistä. Poliisi tutki tapahtumaa epäiltynä tuhotyönä ja on saanut selville, että palo syttyi alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä. Poliisi on kuulustellut lapsen. Asia ei etene syyteharkintaan lapsen alaikäisyyden vuoksi.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoja vahinkojen suuruudesta.

Vaikka alle 15- vuotiaalla ei ole rikosoikeudellista vastuuta, hänellä on vahingonkorvausvelvollisuus. Vahingonkorvauslain mukaisesti alle 18-vuotias on velvollinen korvaamaan määrän, joka hänen ikäänsä, kehitystasoon, teon laatuun, vahingon aiheuttajan ja vahingon kärsineen varallisuusoloihin sekä muihin olosuhteisiin katsoen harkitaan kohtuulliseksi.

Poliisi ei tiedota tapahtuneesta enempää lapsen alaikäisyyden vuoksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>