Uutiset

Mies kertoi, että häntä ammuttiin vesijetistä käteen – poliisi epäilee miehen antaneen perättömän lausuman

today9.5.2022

Background
share close

Virroilla 24.7.2021 tapahtuneen ampumisen esitutkinta on keskeytetty, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Virtain poliisiasemalla on tutkittu 24.7.2021 Toisvedellä tapahtunutta ampumista tapon yrityksenä. Asiassa oli, alustavien tietojen mukaan, ammuttu Toisvedellä vesijettillä liikkunutta asianomistajaa vastaan tulleesta vesijetistä täysin yllättäen. Tekijä olisi ollut asianomistajalle täysin tuntematon.

Virtain poliisi on suorittanut laaja-alaista esitutkintaa 29.4.2022 saakka asiassa. Esitutkinnassa on lähetetty useita tutkinta-apupyyntöjä Pohjanmaan poliisilaitokselle kuulustelujen suorittamiseksi sekä erilaisia lausuntopyyntöjä Keskusrikospoliisin rikoslaboratoriolle. Esitutkinnassa ei ole saatu selvitettyä rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä, joten esitutkinta on päätetty keskeyttää toistaiseksi. Mikäli asiassa saadaan uutta lisäselvitystä, asian tutkinta voidaan avata uudelleen.

Esitutkinnassa ilmeni, ettei asianomistajan kertomat tapahtumista vastaa tutkinnassa esille tulleisiin seikkoihin. Tämän johdosta on kirjattu uusi rikosilmoitus, missä epäillään ammuttua henkilöä perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Asianomistajalla on toki oikeus olla myötä-vaikuttamatta rikoksen selvittämiseen, mutta mikäli tämä vastaa poliisin kysymyksiin, on hänen pysyttävä totuudessa tehdessänne selkoa tutkittavasta asiasta.

Poliisi tiedottaa ampumiseen liittyvän esitutkinnan uudelleen aloittamisesta, mikäli tällainen toimenpide suoritetaan. Perätön lausuma viranomaismenettelyssä esitutkinnan etenemisestä ei tiedoteta tämän jälkeen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%