Elinvoima ja yrittäjyys

Ministeri Ville Skinnari: "Koko yhteiskuntamme on uudessa tilanteessa"

Ministeri Ville Skinnari: "Koko yhteiskuntamme on uudessa tilanteessa"

Kehitystyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sdp) korosti tänään keskiviikkona Kunnallisjohdon seminaarissa Vaasassa sitä, ettei suomalainen yhteiskunta ole enää samanlainen kuin ennen Ukrainan sodan alkamista 24. helmikuuta.

Skinnarin mukaan yhteiskunnan toimintaympäristö on muuttunut niin maanosassa riehuvan sodan kuin Suomen Nato-jäsenhakemuksen myötä.

- Maailmassa on 40 maata, jotka eivät ole osoittaneet myötätuntoa Ukrainalle, tuominneet Venäjän hyökkäystä. Näissä maissa asuu yli puolet koko maailman ihmisistä. Tämä realiteetti on otettava huomioon Suomessakin ja kaikessa tekemisessämme, ministeri totesi.

Skinnarin mielestä suomalaisten yrityksien on luotava uusia markkinoida ja etsittävä uusia markkinoita.

- Muutosta kuvaa esimerkiksi Finnairin lento Japaniin. Nykyisissä oloissa lento kestää 13 tuntia, Skinnari tarkensi.

- Olemme täysin uudessa, uudenlaisessa tilanteessa.

Skinnari korosti, että uudenlaisessa tilanteessa on myös hyvää ja paljon oikeita mahdollisuuksia. Ministeri kannusti tarttumaan niihin.

Skinnarin mukaan kunta, maakunta ja valtio - julkinen sektori - ja yksityinen sektori toimivat yhdessä kansainvälisesti katsottuna hyvin.

- Mutta parannettavaakin on. Kohennuksia tarvitaan hankintalakeihin ja lupamenettelyihin, ministeri teroitti.

Skinnari kannusti kuntia yhteistyöhön. Hän kehotti ottamaan esimerkkiä Vaasan ja Uumajan yhteistyöstä, joka on kansainvälisesti esimerkillistä.

Ministeri kehui edistyksellistä Vaasan energiaklusteria, joka on malliesimerkki vuosikymmenien määrätietoisesta työstä. Energiaklusteri on synnyttänyt työpaikkoja. Se on vahvistunut kasvavaa vientiteollisuutta.

Ministeri Ville Skinnari sanoi tänään keskiviikkona Vaasassa, että yhteiskuntamme on täysin uudenlaisessa tilanteessa Ukrainan sodan ja Nato-jäsenhakemuksen johdosta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>