Uutiset

Tampereen Teatteriin suuri remontti kaudella 2024-2025

Tampereen Teatteriin suuri remontti kaudella 2024-2025


Tampereen Teatteri valmistautuu laajaan peruskorjaukseen kaudella 2024–2025. Remontti tulee koskemaan vuonna 1913 valmistuneen teatteritalon kaikkia tiloja. Sen tarkoituksena on saattaa niin näyttämö- kuin muutkin tilat saavutettaviksi, esteettömiksi, muunneltaviksi ja toiminnallisiksi. Lisäksi teatterin pohjoispuoleiselle seinustalle suunnitellaan laajennusosaa.

Remontin kustannusarvio peruskorjauksen, laajennusosan ja uusittavan esitystekniikan osalta on noin 22,5 miljoonaa euroa. Remontin toteutuminen vaatii teatterin mukaan omien ja lähiyhteisöjen investointien sekä lainan lisäksi mittavaa valtion ja kaupungin tukea. Lisäksi teatteri käynnistää syksyllä varainkeruukampanjan.

Tampereen Teatteri kertoo, että teatteri ei vuokraa väistötiloja, vaan rakentaa remonttivuoden ohjelmistonsa yhteistyössä muiden tamperelaisten tapahtumajärjestäjien kanssa. Lisäksi Frenckell-näyttämö Satakunnansillan vieressä on koko remontin ajan käytössä. Teatteri varautuu kuitenkin omien lipputulojen vähenemiseen.

Tampereen Teatteri päärakennus on peruskorjattu 35 vuotta sitten, kaudella 1987–1988.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>