Päivän haastattelu, Uutiset

Orivedelle saapuu kymmeniä ukrainalaisia juhlistamaan kolminaisuusjuhlaa – myös suomalaiset ovat tervetulleita

Orivedelle saapuu kymmeniä ukrainalaisia juhlistamaan kolminaisuusjuhlaa – myös suomalaiset ovat tervetulleita

Orivedellä juhlistetaan tänä viikonloppuna ukrainalaisten perinteistä kolminaisuusjuhlaa, johon myös suomalaisten on mahdollisuus osallistua. Kaupunkiin saapuu viikonlopuksi ukrainalaisia ympäri Suomen.

Lauantai-iltana kello 22 Oriveden kirkolta lähtee kynttiläkulkue, jolla muistetaan Ukrainan sodassa menehtyneitä ja juuri nyt sodan takia vaarassa olevia ukrainalaisia. Sunnuntaina on luvassa myös rukoushetki ja minikonsertti Oriveden kirkossa kello 11. Kello 13 kolminaisuusjuhla jatkuu Oriveden seurakuntatalolla, jossa on luvassa valokuvanäyttely sekä ukrainalaisia ja suomalaisia herkkuja. Lopuksi juhlaväki siirtyy Kirkkolahden rannalle, jossa järjestetään pelejä ja työpajoja.

Mistä idea tapahtumaan tuli?  Tapahtumaa järjestämässä ollut vapaaehtoinen Maria Kujanpää piipahti SUN Radiossa avaamassa tapahtuman taustoja. Kuuntele haastattelu alta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>