Uutiset

Poliisi päästi karhun kärsimyksistään Ylöjärvellä

Poliisi päästi karhun kärsimyksistään Ylöjärvellä

Poliisi sai maanantai-iltana kello 22 aikaan hätäkeskuksesta Ylöjärvelle tehtävän, jossa kesämökin pihassa oli havaittu loukkaantunut karhu. Samasta karhusta on tehty havaintoja kesäkuun alussa ja myös silloin on huomattu pyyntiraudat sen etukäpälässä.

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Poliisin toimivaltuuden perustana lopettamispäätöstä tehdessä on poliisilain 2 luvun 16 §, jonka mukaan poliisilla on oikeus lopettaa eläin, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan.

Tässä tapauksessa poliisi arvioi, että kyseisen eläimen hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä eikä muuta lievempää keinoa ollut käytössä. Ennen lopettamispäätöstä poliisi konsultoi asiassa Suomen riistakeskusta, Luonnonvarakeskusta ja läänineläinlääkäriä.

Karhu jäljitettiin ja lopetuksen suorittivat riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-aputoimijat poliisin päätöksellä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>