Uutiset

Poliisi päästi karhun kärsimyksistään Ylöjärvellä

today21.6.2022

Background
share close

Poliisi sai maanantai-iltana kello 22 aikaan hätäkeskuksesta Ylöjärvelle tehtävän, jossa kesämökin pihassa oli havaittu loukkaantunut karhu. Samasta karhusta on tehty havaintoja kesäkuun alussa ja myös silloin on huomattu pyyntiraudat sen etukäpälässä.

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.

Poliisin toimivaltuuden perustana lopettamispäätöstä tehdessä on poliisilain 2 luvun 16 §, jonka mukaan poliisilla on oikeus lopettaa eläin, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan.

Tässä tapauksessa poliisi arvioi, että kyseisen eläimen hengissä pitäminen olisi aiheuttanut sille kärsimystä eikä muuta lievempää keinoa ollut käytössä. Ennen lopettamispäätöstä poliisi konsultoi asiassa Suomen riistakeskusta, Luonnonvarakeskusta ja läänineläinlääkäriä.

Karhu jäljitettiin ja lopetuksen suorittivat riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-aputoimijat poliisin päätöksellä.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%