Uutiset

AL: Paperiliitto on hakemassa valituslupaa korkeimmasta oikeudesta lakko-oikeutta rajoittaneelle päätökselle

AL: Paperiliitto on hakemassa valituslupaa korkeimmasta oikeudesta lakko-oikeutta rajoittaneelle päätökselle

Paperiliitto aikoo hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta lakko-oikeutta rajoittaneelle päätökselle, joka velvoitti osaa UPM:n lakossa olevia työntekijöitä palaamaan töihin alkuvuodesta. Asiasta uutisoi Aamulehti.

UPM vaati käräjäoikeudelta lakkorajoja jättämällä turvaamistoimihakemuksen sen jälkeen, kun Paperiliitto ilmoitti aloittavansa lakon vuoden alussa. UPM:n mukaan lakon ulkopuolelle oli jätettävä sellaiset työt, joiden suorittamatta jättäminen voisi UPM:n mukaan vaarantaa hengen, terveyden tai ympäristön tilan. Käräjäoikeus päätti lopulta, että osan työntekijöistä oli palattava töihin. Myös UPM:n Valkeakoskella sijaitsevalle Tervasaaren paperitehtaalle palasi noin 30 työntekijää töihin päätöksen jälkeen.

Paperiliiton mukaan lakko-oikeuden rajaamiselle ei ollut olemassa perusteita.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>