Uutiset

Tampereen Sähkölaitos on lopettanut öljyn hankinnat Teboililta

Tampereen Sähkölaitos on lopettanut öljyn hankinnat Teboililta

Tampereen Sähkölaitos on lopettanut öljyn hankinnan Teboililta maanantaina 1. elokuuta. Sähkölaitos on täydentänyt öljyvarastojaan tulevan talven varalle, koska maakaasun toimittaminen Venäjältä on loppunut. Maakaasu joudutaan korvaamaan kaukolämmön tuotannossa öljyllä, sillä kaasun saatavuudesta ei ole varmuutta.

- Yhtiö on tehnyt virhearvion hankkiessaan öljyä Teboililta ja olemme ryhtyneet välittömiin toimenpiteisiin asian korjaamiseksi, toteaa Tampereen Sähkölaitoksen hallituksen puheenjohtaja Marjut Ontronen.

Sähkölaitoksen tehtävä on huolehtia Tampereen huoltovarmuudesta lämmön osalta. Öljyn hankintapäätöksen perusteina olivat riskienhallinta ja toimitusvarmuus.

- Teboilin toimitussopimus on nyt päätetty, eikä öljyä Teboililta meille enää tule. Pyrimme saamaan korvaavat sopimukset tämän viikon kuluessa, sanoo toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Maakaasun ja öljyn yhteenlaskettu osuus Sähkölaitoksen kaukolämmön energialähteinä oli viime vuonna 27,6 prosenttia. Lämpiminä vuodenaikoina yhtiö käyttää energialähteinä pääasiassa uusiutuvia energialähteitä sekä sekajätettä, jota poltetaan Tammervoiman hyötyvoimalaitoksessa. Talvipakkasilla lämmöntuotanto varmistetaan lämpölaitoksilla, joissa voidaan käyttää maakaasua sekä kevyttä polttoöljyä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>