Uutiset

Poliisi jatkaa valokuitukaapeleiden katkaisun tutkintaa Lempäälässä – teko tallentui videovalvontatallenteeseen

today9.8.2022

Background
share close

Poliisi jatkaa valokuitukaapeleiden katkaisun tutkintaa Lempäälässä. Katkaisu aiheutti junaliikennekaaoksen Tampereen ja Riihimäen välillä.

Valkeakosken poliisiasemalle kirjattiin rikosilmoitus Turuntie 905 läheisyydessä, Turkutien ylittävän rautatiesillan työmaa-alueella olevien valokuitukaapeleiden katkaisusta 8.8.2022 klo 00.40.

Kyseisellä työmaa-alueella valokuitukaapelit olivat isohkolla kiepillä odottaen maahan asentamista. Teko tallentui videovalvontatallenteeseen. Rikosilmoituksen poliisille on tehnyt työmaa-alueen urakoitsija. Poliisi tiedotti virheellisesti eilen, että ilmoituksen olisi tehnyt rataliikennekeskus.

Kaapelien katkaisun jälkeen tekijät poistuivat paikalta pakettiautolla, ja kyseisten tekijöiden epäillään anastaneen noin 30 minuuttia kaapelin katkaisun jälkeen Vesilahden ja Lempäälän kunnan rajalta omaisuutta, josta on kirjattu erillinen rikosilmoitus. Myös tästä rikoksesta on olemassa videovalvontatallenne, josta on nähtävillä teko sekä tekijöiden käyttämä ajoneuvo.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa kahden henkilön syyllistyneen kaapelien katkaisun osalta varkauden yritykseen ottaen huomioon teko, teko-olosuhteet sekä epäiltyjen jälkikäteinen toiminta.

Sinällään kaapelien katkaisulla työmaa-alueella on aiheutettu tuntuvaa vahinkoa, koska kaapelien katkaiseminen on johtanut koko raideliikenteen pysäyttämiseen koko rataosuudella. Teko on todennäköisesti jäänyt yritysasteelle, kun tekijät ovat tehneet havainnon, että kaapeli ei sisälläkään kuparia. Tutkintanimike saattaa tarkentua esitutkinnan edetessä. Mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset selviävät myöhemmin esitutkinnan edetessä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%