Ruokaa läheltä

Mediayhtiömme Ruokaa läheltä -teemalehti on entistäkin ajankohtaisempi

today21.8.2022

Background
share close
Jämijärveläinen Leo Leinonen tuntee perinteisen sahdin valmistuksen salat. Vanhojen maakuntien, Hämeen ja Satakunnan, alueilla sahtitraditiota on vaalittu iät ja ajat. Pirmedioiden RAVINTO - Ruokaa läheltä -teemalehdessä on juttua muun muassa sahdin tekemisestä. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Jämijärveläinen Leo Leinonen tuntee perinteisen sahdin valmistuksen salat. Vanhojen maakuntien, Hämeen ja Satakunnan, alueilla sahtitraditiota on vaalittu iät ja ajat. Pirmedioiden RAVINTO – Ruokaa läheltä -teemalehdessä on juttua muun muassa sahdin tekemisestä. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Sinunkin oma paikallissanomalehtesi on tiiviissä yhteistyössä toimittamassa Pirmedioiden tilaajilleen ja lukijoilleen toteuttamaa RAVINTO – Ruokaa läheltä -teemalehteä. Jo toisen kerran ilmestyvä erikoisaviisi jaetaan keskiviikkona 31. elokuuta Akaan Seudun, Lempäälän-Vesilahden Sanomien, Oriveden Sanomien, Pirkkalaisen, Sydän-Hämeen Lehden sekä Ylöjärven Uutisten mukana. Lisäksi lukupaketti on saatavissa jokaisen kuuden paikallissanomalehden verkkosivuilta.

Koronapandemia ja Ukrainan-sota ovat nostaneet ruoan riittävyyden ja saatavuuden maailmanlaajuiseksi ongelmaksi. Globalisoituneet ruokamarkkinat koskettavat myös meitä suomalaisia.

Kotimaassa tämän vuoden aikana on herätty oman maataloutemme vaikeaan kriisiin. Siinä kotimaiset maanviljelijät ja heidän kunkin tuotantosuunnat rämpivät kannattamattomuuden kurjimuksessa. Peruselinkeinot ovat ajautuneet kroonistuneeseen kierteeseen, jossa tilojen menot ja tuotot ovat pahassa epätasapainossa. Lisäksi toimivien maatilojen määrä laskee rajulla vuosivauhdilla.

Ruoan hinta nousee. Jokainen ihminen kohtaa korkeat hinnat ruokakaupan kassalla maksaessaan elintarvikkeitaan.

Pirkanmaa on kuin pienoismalli koko Suomesta. Maakunnassamme on joukko pärjääviä, kehittyviä ja kasvavia maatalouden tuotantosuuntia. Meillä on myös joukko tuottajia, joiden toiminnalta ja työltä on kadonnut vakaa pohja.

Lähellä tuotettu ja lähellä valmistettu ruoka ovat nyt erityisen suurennuslasin alla. Esimerkiksi Parasta Pirkanmaalta -alkuperämerkki lanseerataan nyt syyskuun alkupäivinä. Muun muassa Kesko ja SOK nostavat kaupoissaan lähiruokavaihtoehtoja näkyvästi esille.

Monet yhteisöt, järjestykset ja yhdistykset ahkeroivat lähiruoan puolesta. Pirmedioiden Ravinto-teemalehdessä kerrotaan esimerkiksi Ruoka-artesaanit ry:n ja Pro Agrian toiminnasta.

Suomessa on vahvat jokamiehen oikeudet. Kansalainen saa marjastaa ja sienestää. Halukkaille on myös mahdollisuus kalastukseen sekä metsästykseen. Pirmediat valottaa riistan suomia mahdollisuuksia.

Perinteet kantavat. Vanhojen maakuntien, Hämeen ja Satakunnan, mailla kun olemme, ihmiset tuntevat muun muassa perinteikkään sahdin. Kävimme jututtamassa sahdin tekemisen konkareita. He muistuttavat ruoka- ja juoma perinteiden merkityksestä.

Pirkanmaa on kiitettävän innovatiivinen uusien yrityksien suhteen. Malliesimerkkinä on Suodenniemellä toimiva Tuori Distilling Company muun muassa Spirit of Honey -viinastaan.

Pirmedioiden 64-sivuinen RAVINTO – Ruokaa läheltä -teemalehti ilmestyy liki 50 000 kappaleen painoksena keskiviikkona 31. elokuuta. Lehden tuottajana on Maakunnan Matti ja lehden taitosta vastaa Ylöjärven Uutisten tuottaja Helena Mäkinen. Pirmedioiden kuuden lehden henkilökunta osallistuu lukupaketin toteuttamiseen. Lisäksi toimittajana on Susanna Viljanen. Yhteistyökumppanina on Ahlman ja Antti Luomala, jonka vastuulla siellä on projektinhallinta, lyhyet ruokaketjut, logistiikka, yrittäjyys ja maaseutupolitiikka.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%