Uutiset

Nokian ratapihan kehittäminen etenee suunnitteluvaiheeseen

today22.8.2022

Background
share close

Nokian ratapihahankkeen edistämiseksi on tehty merkittäviä sopimuksia elokuussa 2022. Väylävirasto ja Nokian kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen hankkeen toteuttamisesta. Tämän lisäksi Väylävirasto on käynnistänyt hankkeen suunnittelun allekirjoittamalla suunnittelusopimuksen Sweco Infra&Rail Oy:n kanssa.

Nokian asemalle on tulossa raiteistomuutoksia sekä uusi matkustajaliikenteen välilaituri. Tämän lisäksi sopimus sisältää uuden alikäytävän rakentamisen hissiyhteyksineen, vanhan alikulun purkamisen, aseman pohjoispuolen liityntäpysäköintialueen sekä jalankulku- ja pyöräilyväylien parantamistoimenpiteitä.

– Kehitämme Nokian ratapihaa toimivammaksi sekä henkilöjunaliikenteen sujuvuuden että tavaraliikenteen toimintaedellytysten näkökulmasta. Kyseessä on merkittävä hanke Nokian kaupungille ja sen asukkaille. Hanke liittyy keskeisesti myös Nokian asemanseudun ja Tampereen seudun lähijunaliikenteen kehittämiseen, kertoo infrapalveluiden johtaja Jussi Pesonen Nokian kaupungilta.

– Kevättalven ja kesän aikana olemme tehneet Nokialla maastomittauksia ja maaperätutkimuksia, jotta hankkeen lähtötiedot olisivat mahdollisimman hyvät. Odotamme maaperätutkimusten tuloksia vielä elokuun aikana, kertoo projekti-insinööri Mervi Kulha Väylävirastosta.

Nokian ratapihahankkeen elokuussa alkava suunnitteluvaihe ajoittuu vuosille 2022–2023. Suunnitteluvaiheen aikana laaditaan rata- ja katusuunnitelmat. Hankkeen rakentamisvaihe tulee kestämään arviolta noin kaksi vuotta ja valmista tulisi olla vuoden 2024 aikana. Hankkeen kustannusarvio on 15,3 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%