Uutiset

Yrittäjä Sari Kuosa tuo Aninkainen-kiinteistönvälitysketjun Ylöjärvelle

today23.8.2022

Background
share close
Kiinteistönvälityspalvelut laajenevat liki 34 000 asukkaan Ylöjärvellä. Franchising-yrittäjä Sari Kuosa avaa Aninkainen-kiinteistönvälitysketjuun kuuluvan toimistonsa Ylöjärven Elovainiolla syyskuun alkupuolella. Eurajokelaissyntyisen Kuosan yrittäjän taival alkoi heti, kun hän valmistui ensiksi kosmetologiksi ja sen jälkeen vielä hierojaksi ja maskeeraajaksi. Kuosa aloitti kiinteistönvälityksen vuonna 2013 Aninkaisella Jyväskylässä.
Yrittäjä Sari Kuosa laittaa parhaillaan toimistoaan Elovainion Liikekeskukseen Villen Kaupan, Tampereen Kivicenterin sekä Tokmannin naapuriin. Kuosa tuo Aninkainen-kiinteistönvälitysketjun Ylöjärvelle. Toiminta alkaa syyskuun alussa.
Yrittäjä Sari Kuosa laittaa parhaillaan toimistoaan Elovainion Liikekeskukseen Villen Kaupan, Tampereen Kivicenterin sekä Tokmannin naapuriin. Kuosa tuo Aninkainen-kiinteistönvälitysketjun Ylöjärvelle. Toiminta alkaa syyskuun alussa.

Pirkanmaan vetovoima ja Tampereen kaupunkiseudun imu ovat maan kuuluja ilmiöitä yrittäjä Sari Kuosalle, joka avaa oman kiinteistönvälitysyrityksensä Ylöjärven kasvukaupungissa syyskuun alkupäivinä.

Valtakunnalliseen Aninkainen-kiinteistönvälitysketjuun kuuluva Kuosan toimisto sijoittuu Elovainion Liikekeskukseen Villen Kaupan ja Tokmannin naapuriksi.

Aninkainen-kejussa on 15 toimistoa, joissa työskentelee lähes sata alan ammattilaista.

Kuosalla on jo takanaan liki vuosikymmen franchising-yrittäjänä samassa ketjussa. Hänen yrityksensä on toiminut Jyväskylän kaupunkiseudulla Laukaassa.

– Laukaa on hyvin samanlainen paikkakunta kuin Ylöjärvi. Molemmat ovat kasvavia ja kehittyviä kehyskuntia. Yhteistä on myös rakenne, eli niissä on kaupunkimaisia taajamia sekä elinvoimaista maaseutua, Kuosa sanoo.

Kuosa on tutustunut jo kuukausien ajan Tampereen kaupunkiseutuun ja eritoten länsipuolella olevaan Ylöjärveen ympäristöineen.

– Lähden Ylöjärven alueen kiinteistönvälitysmarkkinoille hyvin myönteisin ja odottavin mielin. Viime viikonloppuna jalkauduin puolisoni kanssa eri puolille Ylöjärveä, kun jaoimme mainoskirjeitä. Ylöjärven taajamat ja asuinalueet ovat hyvin eläviä ja siistejä, Kuosa kertoo.

Kuosa haki tarkalla sihdillä liiketilaa. Hän päätyi Elovainion Liikekeskukseen, koska sen sijainti on hyvä ja naapureina on kolme vetovoimaista toimijaa: Villen Kauppa, Tokmanni sekä Tampereen Kivicenter.

Kuosa aikoo keskittyä kiinteistönvälitystoiminnassaan Ylöjärven seutuun, noin 30-50 kilometrin säteeseen Elovainion kaupallisesta keskittymästä.

– Ensitunnelmani on kannustava, odottavainen ja myönteinen, hän kuvailee.

”Olen ahkera jo perusolemukseltani”

Sari Kuosa on lähtöisin Eurajoelta. Hän pitää tunnistettavaa Rauman seudun murretta tavaramerkkinään.

Kuosa kertoo, että hän perinyt jo geeneissään ahkeruuden ja toimeliaisuuden. Peruskoulun jälkeen hän meni lukioon ja kirjoitti ylioppilaaksi. Kuosa hankki hieroja-kosmetologi-maskeeraajan pätevyyden ammattikoulussa.

– Kun olin täyttänyt 18 vuotta, hain kesätyöhön Eurajoen ydinvoimalan keittiöön. Siellä työskentely oli mielenkiintoista ja opettavaista. Vahvistin muun muassa asiakaspalvelutaitojani, hän kertoo.

– Hieroja-kosmetologi-maskeeraajan työ on ollut hyvin monipuolista. Näissäkin ammateissa tutustuin hyvin erilaisiin persooniin. Työ oli vapautensa puolesta erittäin joustava, ja tämä mahdollisti myös lasteni hoitamisen työn ohessa. Hoitotilat olivat kotini yhteydessä.

– Olen hyvin sosiaalinen ja suorastaan yltiöpositiivinen. Viihdyn aina työni parissa.

Jethro teki lähtemättömän vaikutuksen

Hierojan opinnot veivät Sari Kuosan Satakunnasta Keski-Suomeen Laukaaseen.

Kuosa muistaa loppuikänsä, kun hän katseli vuonna 2009 televisiosta tullutta Diili-ohjelmaa, jota veti Hjallis Harkimo. Tuolla erää ruudussa näyttäytyi Jethro Rostedt, jonka viljelemä huumori upposi lähtemättömästi Kuosan muistiin.

– Ajattelin silloin heti, että ”hitsi, mikä tyyppi!” Jethron ajatusmaailma ja esiintymistapa puhuttelivat minua.

Kuosa löysi uuden alan, ja hänestä tuli kiinteistönvälittäjä Jyväskylän Aninkaiseen.

– Laitoin heti kovan vaihteen päälle, ja lähdin pokkana kentälle asuntoesittelyihin kuin palomies tulta päin. Yllätin itseni ja kollegani. Kuuden kuukauden uurastukseni jälkeen olin kyseisen toimiston paras myyjä. Koska yrittäjyys on verissäni, päätin perustaa oman firman vuonna 2016. Painan töitä urakalla kuin työhiiri. Rakastan ammattiani, siksi jaksan.

Kuosa on vakuuttunut siitä, että hänen pärjäämisensä juontaa asiakaslähtöisestä palvelu- ja työotteesta. Pidän kunnia-asianani esimerkiksi sitä, että pidän asiakkaani lähtöviivalta saakka tietoisena siitä, miten asia etenee. Vastaan puheluihin ja sähköposteihin.

Kiinteistönvälitysala tarjoaa otolliset itsensä kehittämismahdollisuudet. Kuosa piti itsestään selvänä, että hän tekee kaikki mahdolliset tutkinnot pätevöityäkseen vaativalle saralle. Hänellä on plakkarissaan LKV- ja KIAT-tutkinnot.

Arki kertoo, mitä alalle kuuluu

Kiinteistönvälitys ala on ikään kuin ilmapuntari, josta suomalaisessa yhteiskunnassa katsotaan, miten maassa sujuu taloudellisesti. Sari Kuosa sanoo olevansa sataprosenttisesti jalat maassa -tyyppiä.

– Asunto on koti, joten se on välttämätön perushyödyke meille jokaiselle. Kun ihminen tarvitsee kattoa päänsä päälle, hän hankkii sellaisen.

Kuosa muistuttaa, että jokainen kohde tekee kauppansa, jos myyjän ja ostajan realiteetit ovat kohdillaan. Hänellä on monta esimerkkiä onnistumisista, joissa myyjä on ollut heittämässä kirvestä Kankkulan kaivoon.

Kuosan mielestä asuntomarkkinat ovat vetäneet niin korona-aikana kuin Ukrainan-sodan kuukausina vakaaseen tahtiin.

– En nähnyt esimerkiksi paljon julkisuudessa puhuttua kesämökkibuumia niin rajuna kuin siitä uutisoitiin.

– Korona-aika toi etätyöt. Jotkin ihmiset etsivät isompaa kotia, jossa olisi erillinen työhuone etäilyä varten.

Kuosa sanoo, että kaikille asumismuodoille on suosijansa. Lapsiperheet ovat kiinnostuneita omakotitaloista. Kerros-, rivi- ja paritalohuoneistot kiinnostavat niiden sijainnin ja neliömäärän mukaan. Tällä hetkellä kaupanteossa nousevat esille lämmitysjärjestelmät ja niiden kehittämismahdollisuudet. Myös riittävät säilytys- eli varastotilat ovat nyt monen mielenkiinnon kohteina.

– Minusta kiinteistönvälittäjän tärkein avu on osata kuunnella, mitä asiakas haluaa, hän tiivistää.

Idolli tulee avajaisiin

Yrittäjä Sari Kuosa pitää kunnia-asianaan, että hänet kiinteistöbisnekseen innostunut Jethro Rostedt saapuu Ylöjärvelle, kun Aninkainen-toimisto avaa ovensa.

Aninkaisen toiminta alkaa nyt heti. Uusi yrittäjä esittäytyy avajaisissaan syyskuun 11. päivänä. Paikalla ovat Jethro Rostedt ja onnenpyörä.

Rostedt on Aninkainen Kiinteistönvälitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja kiinteistönvälittäjä.

MATTI PULKKINEN

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%