Uutiset

Poliisi pysäytti huimaa vauhtia kaahanneen kuljettajan Pirkkalassa

today31.8.2022

Background
share close

Poliisi joutui puuttumaan huimaan ylinopeuteen Pirkkalassa maanantaina alkuillasta. Kuljettajan epäilleen aiheuttaneen vakavaa vaaraa muiden hengelle ja terveydelle.

Sisä-Suomen poliisi teki maanantaina 29.8. alkuillasta liikennevalvontaa Pirkkalassa läntisellä ohitustiellä. Siviilimallisen poliisiauton ohitti kaksi huomattavaa ylinopeutta kulkenutta henkilöautoa, joista toiselle henkilöautolle saatiin mitattua 664 metrin mittausmatkalta keskinopeudeksi 216 km/h. Tieosuudella nopeusrajoitus on 100 km/h.

Poliisipartio sai 216 km/h nopeudella kulkeneen henkilöauton pysäytetyksi ja samalla todettiin, että kuljettajan lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Kuljettajana toiminut nuorehko mieskuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Kuljettajan käyttämä ylinopeus ja olosuhteet huomioon ottaen teko on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, ja siksi kuljettajaa on syytä epäillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Rikoslain mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita tekijä vähintään 30 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Poliisi muistuttaa, että nopeusrajoitusten tehtävänä on lisätä ja ylläpitää meidän jokaisen tienkäyttäjän turvallisuutta ja arviointimahdollisuuksia. Ajoneuvon sekä sen turvalaitteiden mahdollisuudet suojata ihmisiä heikkenevät sitä enemmän mitä suuremmiksi törmäysnopeudet tulevat. Ajoneuvon törmäysenergia nelinkertaistuu, kun törmäysnopeus kaksinkertaistuu.

Toinen ylinopeutta kulkenut henkilöauto katosi liikennevirtaan eikä sitä saatu pysäytettyä eikä myöskään sen rekisteritunnusta saatu ylös.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%