Uutiset

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Peer Haataja: ”Juho Ojares palaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi huilivuoden jälkeen”

today7.9.2022

Background
share close
627 henkilökohtaisella äänellä kesän 2021 kuntavaaleissa toiseksi ääniharavaksi Ylöjärvellä noussut kokoomuksen Juho Ojares, 31, palaa Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi vuoden kuluttua. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Peer Haataja pahoittelee, että Ojareksen asia vuoti keskeneräisenä julkisuuteen tämän viikon tiistaina. Haatajan mukaan kokoomuksen valtuustoryhmä on halunnut olla vastuuntuntoinen ja järjestää Ojarekselle aikaa ylikuormittumisensa purkamiseen.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Ojares palaa rakkaaseen ja mieluisaan tehtäväänsä ensi vuoden syyspuolella. Ojares kiittää kaikkia yhteydenottajia, jotka viimeisen vuorokauden aikana ovat tsempanneet ja tukeneet häntä. (Kuva: Rami Marjamäki)
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Ojares palaa rakkaaseen ja mieluisaan tehtäväänsä ensi vuoden syyspuolella. Ojares kiittää kaikkia yhteydenottajia, jotka viimeisen vuorokauden aikana ovat tsempanneet ja tukeneet häntä. (Kuva: Rami Marjamäki)

Kokoomuksen 12-jäsenistä valtuustoryhmää johtava Peer Haataja on surullinen siitä, että Juho Ojareksen kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuteen liittynyt asia saatettiin julkisuuteen pahasti keskeneräisenä eilen tiistaina.

Haataja korostaa, että kokoomuksen valtuustoryhmällä on ollut koko ajan kirkkaana päämääränä, että kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuden kiitettävästi hoitanut Juho Ojares säilyttää asemansa, mutta monen toimen miehelle haluttiin vastuullisesti antaa aikaa purkaa ylikuormittuneisuutensa.

Haataja kertoo, että valtuustoryhmä otti Ojareksen jaksamisen esille kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen valtuustoryhmä on hyvässä ja rakentavassa hengessä käsitellyt asiaa etsien yhdessä inhimillistä ratkaisua. Kaikki valtuustoryhmän 12 jäsentä ovat olleet tyytyväisiä Ojareksen toimintaan puheenjohtajana, ja kaikki ovat olleet sataprosenttisen sitoutuneita Ojareksen jatkamiseen tehtävässään.

– Valtuustoryhmämme on ollut aidosti ja vilpittömästi huolissaan Juho Ojareksen jaksamisesta. Olemme seuranneet hänen kaikkea tekemistään niin omassa kaupungissamme kuin maakunta- ja hyvinvointialueiden tasolla. Ojares on kantanut vastuunsa ja hoitanut kaikki tehtävänsä. Ryhmämme jäsenet halusivat olla hyväaikaisesti liikkeellä ja ojentaa auttavan, vastuullisen kätensä.

Haataja teroittaa, että valtuustoryhmä on hoitanut asiaa koko ajan tinkimättömästi väliaikaisena ratkaisuna. Ryhmäläisistä kukaan ei ole ollut syrjäyttämässä eikä erottamassa Ojaresta vaan antamassa hänelle rauhaa ja huilitaukoa.

– Ajatuksemme on ollut koko ajan, että Juho Ojares palaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi noin vuoden kuluttua, eli elo-syyskuussa vuonna 2023.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmää johtava Peer Haataja sanoo tiukasti, ettei puolue eikä ryhmä ole ollut syrjäyttämässä hyvää työtä valtuuston puheenjohtajana tehnyttä Juho Ojaresta. Haatajan mukaan kokoomuskollegat ovat halunneet Ojarekselle huilipaussin, jotta hän saa purettua ylikuormituksensa. Hänen mukaansa niin kokoomuksen kuin muiden valtuustoryhmien jäsenet seisovat Ojareksen takana.
Ylöjärven kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmää johtava Peer Haataja sanoo tiukasti, ettei puolue eikä ryhmä ole ollut syrjäyttämässä hyvää työtä valtuuston puheenjohtajana tehnyttä Juho Ojaresta. Haatajan mukaan kokoomuskollegat ovat halunneet Ojarekselle huilipaussin, jotta hän saa purettua ylikuormituksensa. Hänen mukaansa niin kokoomuksen kuin muiden valtuustoryhmien jäsenet seisovat Ojareksen takana.

”Tiedotimme muille valtuustoryhmille”

Peer Haataja sanoo, että kokoomuksen valtuustoryhmä tahtoi toimia avoimesti. Hänen mukaansa kokoomuslaiset kertoivat asiasta luottamuksellisesti kaikkien muiden valtuustoryhmien puheenjohtajille eli perussuomalaisten, SDP:n, keskustan, vihreiden, kristillisdemokraattien sekä vasemmistoliiton ryhmyreille.

Haataja painottaa, että jokaisen valtuustoryhmän puheenjohtajalta tuli täysi tuki Juho Ojareksen tekemälle työlle, tavalle hoitaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajuus.

– Teimme selväksi kaikille valtuustoryhmille niiden puheenjohtajien kautta, että kokoomus haluaa Juho Ojareksen jatkavan, mutta että hän saisi levätä.

Haataja korostaa, että kun asia putkahti eilen tiistaina julkisuuteen, siitä puuttui kaikista olennaisin tieto, eli se, että Ojares palaa hoitamaan puheenjohtajuuttaan.

– Tämä asia ei ole muuttunut yhtään minnekään.

”Perussuomalaiset tukevat Ojaresta”

Ylöjärven kaupunginvaltuuston suurimman valtuustoryhmän puheenjohtaja Inga-Maria Lehti sanoo, että kaikki perussuomalaisten 13 valtuutettua seisovat tiukasti Juho Ojareksen valtuustonpuheenjohtajuuden takana.

– Annamme täyden tukemme Ojarekselle, Lehti korostaa.

Lehti sanoo suoraan, että kokoomuksen on myös lunastettava lupauksensa. Hän viittaa edellisen valtuustokauden tapahtumiin, joissa oli sovittu, että Ojareksesta tulee kauden puolivaiheessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Silloin sopimus ei pitänyt.

– Nyt on kysymys isosti kokoomuksen uskottavuudesta ja luotettavuudesta, Lehti toteaa.

Lehti lisää, että Ylöjärvellä on tärkeää tekemistä, jotta kaupungin kehitystoimet saadaan rullaamaan eteenpäin. Hänen mielestään kaikki turha vouhkaaminen on voimavarojen tärvelemistä ja tuhlaamista.

Perussuomalaiset muodostavat suurimman ryhmän Ylöjärven kaupunginvaltuustossa. Sitä johtava Inga-Mari Lehti odottaa, että kokoomus pitää sanansa. Hänen mukaansa Ojares nauttii sataprosenttista luottamusta perussuomalaisten keskuudessa. (Kuva: Rami Marjamäki)
Perussuomalaiset muodostavat suurimman ryhmän Ylöjärven kaupunginvaltuustossa. Sitä johtava Inga-Mari Lehti odottaa, että kokoomus pitää sanansa. Hänen mukaansa Ojares nauttii sataprosenttista luottamusta perussuomalaisten keskuudessa. (Kuva: Rami Marjamäki)

”Toimiva yhteistyö ja syvä luottamus”

Ylöjärven kaupunginhallitusta luotsaava perussuomalaisten Mauri Heiska iloitsee suuresti tiedosta, jonka mukaan Juho Ojares palaa tehtäväänsä ensi vuoden syksyllä.

Heiska sanoo, että Juho Ojareksen konkreettisten tekojen ansiosta ylöjärveläiseen päätöksentekoon on palannut vakaus ja luottamus. Valtuustopuolueet voivat uskoa siihen, mitä he yhdessä sopivat.

– Olen kaupunginhallituksen puheenjohtajana erittäin tyytyväinen Juhon tekemisiin. Meille on rakentunut tiivis yhteistyö. Olemme olleet hyvä tiimi, ja olemme sitä jatkossakin.

– Toivon kaikkea hyvää Juholle, ja annan hänelle täyden tukeni.

Heiska pitää myös välttämättömänä sitä, ettei sika syö eväitä, eli että kokoomus lunastaa antamansa lupauksen.

– Kokoomuksen on myös katsottava, että väliaikainen valtuuston puheenjohtaja nauttii luottamusta ja on uskottava yhteistyökumppanina.

Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska (ps.) kiittää yhteistyötään Juho Ojareksen kanssa. - Juhon kanssa olemme rakentaneet tiiviin ja toimivan yhteistyön. Odotan miehen paluuta remmiin. (Kuva: Rami Marjamäki)
Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska (ps.) kiittää yhteistyötään Juho Ojareksen kanssa. – Juhon kanssa olemme rakentaneet tiiviin ja toimivan yhteistyön. Odotan miehen paluuta remmiin. (Kuva: Rami Marjamäki)

”Palaute lämmittää sydäntäni”

Juho Ojares kertoo, että hän on saanut erittäin paljon yhteydenottoja tiistaisen uutisen jälkeen.

– Sydäntäni lämmittää kovasti kaikki tsemppaukset. Minusta on tuntunut hyvältä, että kaikkien valtuustoryhmien jäsenet ovat lähettäneet kannustavia viestejä. Yhteydenottoja on tullut runsaasti myös kaupunkilaisilta. Arvostan jokaista viestiä, Ojares kiittää.

– Kiitos kaikille vankkumattomasta tuesta ja myötäelämisestä.

Ojares aikoo palata kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi ensi vuoden syksyllä.

Ylöjärven kaupunginvaltuustossa on 13 perussuomalaista, 12 kokoomuslaista, 10 sdp-läistä, 5 keskustalaista, 5 vihreää, 3 kristillisdemokraattista ja 3 vasemmistoliittolaista kaupunginvaltuutettua.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%