SUN Herkkuviikot - hyvää ruokaa läheltä, Uutiset

Säilö satokauden aarteet talteen

Säilö satokauden aarteet talteen

Kesällä ja syksyllä säilötyt satokauden aarteet tuovat iloa ja energiaa myös talven ruokavalioon. Säilöä voi melkeinpä mitä tahansa ja monella eri tavalla. Tyypillisimpiä säilöttäviä satokauden antimia ovat marjat, sienet, vihannekset , juurekset ja hedelmät. Säilönnässä kannattaa kokeilla esim. hilloamista, pakastamista, kuivaamista ja pikkelöintiä.

Ruoka-asiantuntija Suvi Malin Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista kertoo mm. erilaisista säilöntä tavoista, millä säilöntä menetelmillä ravintoainehävikki jää mahdollisimman pieneksi ja mistä lähteä liikkeelle, jos ei ole aiemmin säilönyt?

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>