Uutiset

Keski-ikäisen miehen epäillään huijanneen alle 18-vuotiailta tytöiltä alastonkuvia

today29.9.2022

Background
share close

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa keskisuomalaisen miehen epäillään lähestyneen sosiaalisessa mediassa alaikäisiä tyttöjä erilaisten 3D-mallinnusfirmojen nimissä.

Miehen epäillään houkutelleen asianomistajat lähettämään hänelle itsestään ottamiaan vähäpukeisia ja alastonkuvia. Joissakin tapauksissa miehen epäillään lähettäneen asianomistajille vaatteita, joissa kuvissa on täytynyt esiintyä. Miehen epäillään luvanneen kuvauksista rahallisen korvauksen. Miehen epäillään esiintyneen erilaisilla peitehenkilöllisyyksillä eri naisten ja miesten nimillä ja käyttäneen yhteydenottoihin muun muassa sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen 21.09.2022 todennäköisin syin epäiltynä kahdeksaan eri alaikäiseen asianomistajaan kohdistuneista rikoksista. Miestä epäillään nyt muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Poliisin tiedossa olevat asianomistajat ovat olleet epäiltyjen rikosten tapahtuma-aikaan 15 – 17-vuotiaita.

Esitutkinnassa on tunnistettu uusia asianomistajia ja heitä on tällä hetkellä poliisin tiedossa yhteensä 23.

Niin sanottu yleinen suojaikäraja seksuaalisen kanssakäymisen suhteen on 16 vuotta, mutta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan alle kahdeksantoistavuotiasta esittävän kuvan tai videon hallussapito ja levittäminen on rangaistavaa. Myöskään alle 18-vuotiaalle ei lain mukaan saa luvata tai antaa korvausta seksuaaliseen tekoon ryhtymisestä. Jo pelkkä tällainen ehdotus voi olla rikos.

Kuvien tai videoiden lähettäjien ei epäillä toimineen lainvastaisesti. Vastuu tällaisessa tilanteessa on aina kuvien pyytäjällä ja aikuisella.

Kuvatun kaltaisia yhteydenottoja alaikäisinä saaneita tai tällaisista yhteydenotoista tietäviä henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin arkisin klo 08 – 16 puhelinnumeroon 040 740 1513). Yhteydenottopyyntöjä voi lähettää poliisille myös sähköpostitse (vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi). Sähköpostiviestiin pyydetään laittamaan ainoastaan tieto siitä, kehen poliisi voi olla yhteydessä ja mistä kyseisen henkilön tavoittaa. Lisäksi pyydetään laittamaan otsikkoriville tunniste ”3D”.

Lisätietoja muun muassa rikoksen uhrin tukipalveluista:
https://poliisi.fi/seksuaalirikokset
https://www.riku.fi/rikoksen-uhrina/lapsi-ja-nuori-rikoksen-uhrina/seksuaalirikokset/

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%