Uutiset

Lastensuojelun arjen sankari -palkinto 2022 myönnettiin Ylöjärven lastensuojelun avotiimille

today4.10.2022

Background
share close
Kuva: Ylöjärven lastensuojelun avotiimi Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä /Lastensuojelun Keskusliitto

Lastensuojelun Keskusliitto ja Huoltaja-säätiö on myöntänyt Lastensuojelun arjen sankari -palkinnon Ylöjärven lastensuojelun avotiimille.

Lastensuojelun Keskusliiton sekä Huoltaja-säätiön järjestämässä Lastensuojelun arjen sankari -kilpailussa etsittiin lastensuojelun arjen luovia ratkaisijoita, jotka tekevät pitkäjänteistä työtä lasten ja nuorten hyväksi. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Palkinnon saajan valitsivat ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja ja Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkö Onni Westlund.

Pääpalkinto (1000 euroa) Lastensuojelun arjen sankari -kilpailussa myönnettiin Ylöjärven lastensuojelun avotiimille. Tuomariston mukaan tiimin hakemuksessa korostui halu parantaa lastensuojelun laatua vahvistamalla lapsen kanssa työskentelyä sekä sitä, että lapsen oireiden sijasta puututaan ydinongelmiin. Työskentely Ylöjärven lastensuojelun avotiimissä perustuu systeemiseen lastensuojelumalliin sekä vahvaan työparityöskentelyyn. Vuonna 2023 tiimi on saamassa vahvistusta monipuolisesti eri alojen ammattilaisista.

Tuomarit arvostivat erityisesti Ylöjärven lastensuojelun avotiimin pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä laadun parantamiseksi ja sitä, että ongelmiin on haettu systemaattisesti ratkaisuja.

Lastensuojelun arjen sankarit -kilpailussa myönnettiin lisäksi kolme kunniamainintaa: Helsingin kaupungin Teinilän lastenkodin osasto Kivitaskun henkilökunnalle (ohjaajat ja keittäjä), Särskild Oy:n jälkihuollon tuetun asumisen tiimille sekä Tampereen kaupungin Kotipysäkki -tiimille.

Kotipysäkki on Tampereen kaupungin lastensuojelun palveluihin vuonna 2019 perustettu intensiivisen perhetyön muoto. Sen asiakkaina ovat 12–17-vuotiaat nuoret perheineen, ja palvelu toimii vaihtoehtona kiireelliselle sijoitukselle. Työtapa on luotu kolmessa vuodessa ja on nykyisin vakiintunut palvelu. Asiakkaiden palautteen mukaan työ on asiakaslähtöistä ja korostaa osallisuutta. Työllä ennaltaehkäistään kodin ulkopuolisia sijoituksia ja tarjotaan vaihtoehto, joka mahdollistaa lapsen jäämisen kotiin sekä koko perheen tukemisen kriisitilanteessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%