Uutiset, Uutisnostot

Kaupungin johtamisselvitys – poliisille tutkintapyyntö hankintojen oikeudettomuudesta

Kaupungin johtamisselvitys – poliisille tutkintapyyntö hankintojen oikeudettomuudesta

Vuonna 2020 päätetystä johtamisselvityksestä on jätetty tutkintapyyntö poliisille.
Vuonna 2020 päätetystä Ylöjärven kaupungin johtamisselvityksestä on jätetty nyt tutkintapyyntö poliisille.

Ylöjärven kaupunginhallituksen vuoden 2020 johtamisselvitysratkaisuista ja -päätöksistä on jätetty eilen keskiviikkona tutkintapyyntö poliisille.

Ylöjärveläinen Pertti Erkkilä pyytää poliisia tutkimaan mahdollista rikosta tai mahdollisia rikoksia liittyen Ylöjärven kaupunginhallituksen toimintaan vuoden 2020 marraskuussa ja vuoden 2021 tammikuussa. Tutkintapyynnön tekijä toivoo selvyyttä kysymyksiin, kuka tai ketkä ovat mahdollisesti syyllistyneet rikokseen johtamisselvitykseen liittyvissä asioissa.

– Jos rikos on tapahtunut, onko tekijällä tai tekijöillä vastuuta korvata Ylöjärven kaupungille / veronmaksajille noin 20 000 euron taloudellinen menetys, Erkkilä kysyy.

Tutkintapyyntö koskee Ylöjärven kaupunginhallituksen päätöksiä, jotka on tehty johtamisselvityksen tiimoilta 16. marraskuuta ja 30. marraskuuta pidetyissä kokouksissa vuonna 2020 sekä 7. tammikuuta vuonna 2021 olleessa kokouksessa. Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut kyseisistä päätöksistä kaksi.

Tutkintapyynnön tekijä viittaa johtamisselvityksestä käytyihin sähköpostikeskusteluihin, joissa silloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus kysyy hallintojohtaja Antti Pieviläiseltä johtamisselvitykseen liittyen niiden muotoseikkojen täyttymistä ja hallintosäännön toteutumista. Vastauksessaan hallintojohtaja kertoo, etteivät muotoseikat ja hallintosääntö toteudu. Tutkintapyynnön tekijä katsoo, että näin ollen johtamisselvityksen tilaajilla on ollut tieto, etteivät asiat etene muotoseikkojen ja hallintosäännön mukaisesti.

– Kaupunginhallitus ei näyttäisi ottaneen huomioon viranhaltijan ohjeita asiassa, vaan hallitus teki myöhemmin Hämeenlinnan hallinto-oikeuden kumoamat päätökset ja hankinnan, joka ylitti kaupunginhallituksen toimivallan hallintosäännön vastaisesti. Hankinta on todettu virheelliseksi ja siitä aiheutuneet kulut tulisi korvata veronmaksajille, tutkintapyynnön tekijä kirjoittaa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>