Uutiset

Poliisi tutkii laajaa huijaussarjaa - suuri määrä uhreista vielä ilmoittautumatta

Poliisi tutkii laajaa huijaussarjaa - suuri määrä uhreista vielä ilmoittautumatta

Yrityksiä ja yhteisöjä ympäri Suomen on laskutettu vuosia voimassa olevasta verkkotunnuksesta, vaikka tosiasiassa verkkotunnus on rekisteröity vain vuodeksi, kertoo poliisi. Petossarjassa on kyse Espanjasta käsin johdetusta petollisesta puhelinmyynnistä, jossa tekijät ovat kaupanneet suomalaisille yrityksille ja yhteisöille verkkotunnusten rekisteröintipalveluja. He ovat myyneet asiakkaille verkkotunnuksia, jotka päättyvät muun muassa päätteisiin .net, .org, .com, .live, tai .info.

Sopimukset on tehty viideksi tai kymmeneksi vuodeksi, ja tekijät ovat laskuttaneet yrityksiä ja yhteisöjä etukäteen koko sopimuksen voimassaoloajalta. Esitutkinnassa on selvinnyt, että tosiasiassa verkkotunnukset on rekisteröity vain vuodeksi.

Laskutusyhtiöinä ovat toimineet Etelä-Suomen laskutuspalvelu Oy, Suomen lasku ja talous Oy sekä JPS Yrityspalvelu Oy. Poliisi on kirjannut verkkotunnuspetoksista useita satoja ilmoituksia ympäri Suomea, mutta edelleen huomattava määrä petoksen uhriksi joutuneista yrityksistä ja yhteisöistä ei ole ilmoittanut asiasta poliisille.

Poliisille tulee ilmoittaa jos edustamasi yritys tai yhteisö:

-on saanut laskun, joka koskee verkkotunnuksen rekisteröintiä ja jossa maksun saajaksi on merkitty Etelä-Suomen laskutuspalvelu Oy, Suomen lasku ja talous Oy tai JPS Yrityspalvelu Oy;
-haluaa esittää asiassa rangaistus- tai vahingonkorvausvaatimuksia.

Myös laskun maksamatta jättäneet yritykset ja yhteisöt voivat olla yhteydessä poliisiin, sillä ne ovat asianomistajan asemassa törkeässä petoksen yrityksessä.

Tiedot tulee ilmoittaa poliisille sähköpostitse marraskuun loppuun mennessä osoitteseen domain@poliisi.fi

Ilmoituksesta tulee ilmetä seuraavat tiedot:

-yrityksen tai yhteisön nimi, Y-tunnus, puhelinnumero ja sähköpostiosoite;

-edustajan tiedot: nimi ja syntymäaika; asema yhteisössä; ammatti; osoite, puhelinnumero ja sähköposti;

-onko lasku maksettu;

-laskun summa ja sopimuksen kesto;

-yrityksen kotisivun osoite;

-laskusta ilmenevät rekisteröitävät verkkotunnukset;

-vaatiiko yritys tai yhteisö rangaistusta;

-vaatiiko yritys tai yhteisö vahingonkorvausta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>