Uutiset

Luojuksen joukot vaativat uutta äänestystä: nyt Luojus matkalla kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi – Peer Haataja on jättämässä ryhmäpuheenjohtajuuden

today9.10.2022

Background
share close
Katja Luojus kannattajineen ei antanut periksi. He vaativat uuden Kokoomuksen valtuustoryhmän äänestyksen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaehdokkaasta. Kokoomus ehdottaa maanantaina Luojusta uudeksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.
Katja Luojus kannattajineen ei antanut periksi. He vaativat Kokoomuksen valtuustoryhmän uuden äänestyksen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaehdokkaasta. Kokoomus ehdottaa maanantaina Luojusta uudeksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

Ylöjärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajuus onkin menossa jälleen Katja Luojukselle. Luojus ja hänen Kokoomuksen valtuustoryhmässä ja varavaltuutetuissa olevat kannattajansa vaativat uutta ryhmäkokousta ja uutta äänestystä. Tänä iltana pidetyssä kokouksessa oli paikalla 12 kokoomusvaltuutettua ja kaksi kokoomusvaravaltuutettua. Luojus sai 7 ääntä, ja Tienari keräsi 6 ääntä. Vaalissa annettiin yksi tyhjä ääni.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Peer Haataja kertoi vielä tänään päivällä Ylöjärven Uutisille, että Kokoomuksen valtuustoryhmä ei pidä kokousta vaan keskustelutilaisuuden. Siinä piti puida torstaista sekasortoon päätynyttä ryhmäkokousta.

– Torstai-illan päätös on voimassa. Toivon nyt työrauhaa, Haataja viestitti sunnuntaina päivällä.

Kokoomusvaltuutetut kuitenkin lähettivät lauantaina tietoja, joiden mukaan kyseessä ei ole keskustelu vaan kokous ja uusi äänestys. Nämä samat henkilöt viittasivat torstai-illan dramaattisiin tapahtumiin Kokoomuksen valtuustoryhmän kokouksessa, jossa silloisen puheenjohtajaäänestyksen hävinnyt Luojus ja hänen kannattajansa olivat poistuneet paikalta ovet paukkuen. Kokoomuslaiset ovat kertoneet eilen, että Luojus ja hänen kannattajansa olivat uhkanneet lähdöllä Kokoomuksen ryhmästä ja uuden valtuustoryhmän perustamisella.

Torstai-iltaisessa Kokoomuksen valtuustoryhmän kokouksessa Juho Ojareksen seuraajaksi äänestettiin kurulainen Tapani Tienari, joka on aikanaan toiminut vastaavissa tehtävissä Kurun kunnassa. Tienari oli keskustalainen, kunnes hän jätti Keskustan ja loikkasi Kokoomukseen.

Haataja kertoi tänä iltana Ylöjärven Uutisille, että uusi kokous oli pakko pitää, kun sitä Kokoomuksen ryhmän sääntöjen mukaan vaadittiin pidettäväksi. Paikalla oli 12 valtuutettua ja 2 varajäsentä.

Huomenna maanantaina kokoontuvassa Ylöjärven kaupunginvaltuustossa Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää uudeksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Katja Luojusta.

Katja Luojus on kaupunginhallituksen jäsen. Hän oli viime kaudella kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Sunnuntai-iltana kello 21 jälkeen kolme Kokoomuksen valtuustoryhmän jäsentä lähettivät sähköpostia, joissa he sanovat eri sanakääntein saman asian: ”Luojus ei tule luopumaan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikasta vuoden 2023 syksyllä Juho Ojareksen hyväksi.”

Haataja jättää ryhmyrin tehtävät

Peer Haataja kertoo, että hän toimii ainakin vielä huomenna maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana, mutta hän aikoo jättää ryhmyrin tehtävän jo lähiaikoina.

Haataja haki Jarkko Sorvannon jälkeen Ylöjärven kaupunginjohtajaksi. Kaupunginjohtajavalinnassa Kokoomuksen oma silloinen valtuustoryhmä ei pysynyt yhdessä rintamassa Haatajan takana.

Peer Haataja joutuikin johtamaan tänään sunnuntaina Kokoomuksen valtuustoryhmän kokousta eikä keskustelutilaisuutta. Peer Haataja aikoo luopua Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta. - Johdan Kokoomuksen ryhmää vielä huomenna maanantaina.
Peer Haataja joutuikin johtamaan tänään sunnuntaina Kokoomuksen valtuustoryhmän kokousta eikä keskustelutilaisuutta. Peer Haataja aikoo luopua Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta. – Johdan Kokoomuksen ryhmää vielä huomenna maanantaina.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%