Uutiset

Poliisi selvittelee Ylöjärvellä toisen koiran tappaneen eläimen vartiointia – ei perusteita lopettamiselle

today18.10.2022

Background
share close

Poliisi on kertonut lisätietoja perjantaina Ylöjärvellä sattuneesta tapauksesta, missä irti päässyt koira hyökkäsi toisen koiran kimppuun sillä seurauksella, että koira menehtyi. Myös koirien omistajat saivat samassa rytäkässä vammoja.

Nyt poliisi kertoo, että tapauksen johdosta poliisilla on selvitettävänä koiran vartioinnin asianmukaisuus. Rikoslain säännös eläimen vartioimatta jättämisestä edellyttää eläimestä vastuussa olevalta henkilöltä tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta ja sen lisäksi pitää olla tietoisuus siitä, että eläin on ihmiselle vaarallinen.

Tiedotusvälineet ovat tiedustelleet poliisilta eläimen lopettamisesta. Poliisilla on poliisilain nojalla tietyissä tarkkaan säännellyissä tapauksissa oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, mutta nyt kyseessä olevaan tapaukseen säännös ei sovellu. Poliisi ei ole myöskään antanut kyseessä olevan eläimen lopettamisen suhteen minkäänlaisia kehotuksia tai ohjeita.

Kirjoittaja: Kimmo Hoivassilta

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%