Uutiset

Virtain ja Ruoveden alueen akuuttiin hoitajapulaan vastataan palkkaamalla hoitajia Vietnamista

today18.10.2022

Background
share close

Keiturin Sote on päättänyt palkata 20 koulutettua hoitajaa Vietnamista. Virroilla ja Ruovedellä sosiaali- ja terveyspalveluita tuottava Keiturin soite kertoo alueella olevan akuutti hoitajapula. Hoitajien saatavuus on heikentynyt vuosittain.

Keituri Soten tiedotteen mukaan, valmistuvat hoitajat hakeutuvat pääasiassa suurempiin keskuksiin eikä heitä valmistu riittävästi. Hoitajia tarvitaan kotihoitoon, palveluasumiseen ja osastoille. Rekrytointia on tehostettu kaikin tavoin. Vietnamista saadaan rekrytoitua nopealla aikataululla lisää hoitajia. Tavoitteena on pitkäaikainen ratkaisu.

Yhteisteistyökumppanina rekrytoinnissa toimivan GreenFivin toimitusjohtajan Antti Rantakokon mukaan tämä on päänavaus vietnamilaisten hoitajien rekrytoinnissa Suomeen.

Hoitoalan koulutuksen saaneet vietnamilaiset hoitajat aloittavat työnsä hoitotyön avustavissa tehtävissä ja suorittavat lähihoitajan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Sedu Education Oy:n toimitusjohtajan Joona Aron mukaan ennen Suomeen saapumista hoitajat saavat A2.2 tasoisen suomen kielen koulutuksen sekä perehdytyksen suomalaiseen sosiaali-ja terveysalaan. Koulutus alkaa Vietnamissa jo ennen joulua ja hoitajat saapuvat Suomeen heinäkuussa ensi vuonna ja aloittavat työnsä elokuun alussa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%