Uutiset

Omistaja sai nukkuessaan sairaskohtauksen, jonka sankarikoira Pirkko-Hillary huomasi – kääpiömäyräkoiran ansiosta omistaja pääsi ajoissa hoitoon

today19.10.2022

Background
share close
Kuva: Sofia Utriainen

Kennelliitto myöntää vuonna 2022 Sankarikoiran arvon 28 koiralle. Lisäksi 13 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Tänä vuonna Pirkanmaalta sankarikoiran arvolla palkitaan kääpiömäyräkoira Pirkko-Hillary (Ylöjärvi), joka herätti omistajansa keskellä yötä vinkumalla. Myöhemmin aamulla koira herätti omistajansa uudestaan tönien kuonollaan ja tassuillaan. Omistaja nousi ylös ja huomasi, että hänellä oli alkanut sairaskohtaus. Hän soitti välittömästi ambulanssin paikalle. Ambulanssin saapuessa paikalle ei omistaja pystynyt enää kunnolla kävelemään. Pirkko-Hillaryn ansiosta omistaja pääsi ajoissa hoitoon.

SUN Radion kuuluvuusalueelta sankarikoiran arvon saavat myös maremmano-abruzzese Duca (Kankaanpää) ja unkarinvizsla Tauno (Hämeenlinna).

Maremmano-abruzzese Duca sai omistajansa huomion hakkumalla. Omistaja lähti pihalle katsomaan mille koira haukkuu. Omistaja näki koiran vahtireviirialueensa metsän laidassa aitojen ulkopuolella ja havaitsi, että se on karkottamassa sutta. Eläimet olivat peltoaukiota halkovan pienen joen toisella puolen ja ylittäessään jokea omistaja putosi jäihin. Sekä koira että susi huomasivat tilanteen ja Duca syöksyi omistajansa ja suden väliin haukkuen. Duca sai ajettua suden pois ja omistaja pääsi ylös joesta. Ducan suojelun ansiosta omistaja selvisi tilanteesta kunnossa.

Unkarinvizsla Tauno oli omistajiensa kanssa rannalla viettämässä juhannusta. Omistajien ystävä oli mukana vauvansa kanssa. Yhtäkkiä Tauno säntäsi rantavedestä vauvan luokse murisemaan nurmikon suuntaan. Tauno oli jäänyt suojaksi vauvan ja sihisevän kyykäärmeen väliin. Käärme saatiin häädettyä pois ja tilanne päättyi hyvin, kiitos Taunon valppauden.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira® on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%