Uutiset

Pukstaavi kerää lukukokemuksia teemalla ”kirja pelastaa”

today27.10.2022

Background
share close

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi kerää lukukokemuksia ja lukemiseen liittyviä muistoja teemalla ”kirja pelastaa”. Lukukokemukset talteen -hankkeen tarkoituksena on selvittää, mitkä kirjat ovat suomalaisille erityisen tärkeitä ja merkityksellisiä: mitkä kirjat ovat auttaneet tai tukeneet lukijoita ja millä tavoin? Kyselyssä kysytään myös laajemmin, mitä lukeminen merkitsee suomalaisille. Keruu toteutetaan yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Oman lukukokemuksesi voit käydä jakamassa  välisenä aikana osoitteessa https://lukukokemus.fi . Tarinat tallennetaan osaksi Pukstaavin kokoelmia ja niitä hyödynnetään mm. näyttely- ja tutkimustoiminnassa.

Pukstaavi on tallentanut jo muutaman vuoden ajan suomalaisten lukukokemuksia. Aikaisempien keruukampanjoiden aineistoihin voi tutustua vapaasti keruusivuston kautta. Ensimmäisen keruun teemana olivat sadut, toinen keruu keskittyi urheilukirjallisuuteen, kolmannessa kerättiin kirjailija Väinö Linnan tuotantoon liittyviä lukukokemuksia, ja viimeisimmän keruun teemana olivat kotiemme kirjahyllyt

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%