Uutiset

Tapio Rautavaaran viulu ja mandoliini Nokian kaupungin kulttuurihistorialliseen kokoelmaan

today3.11.2022

Background
share close

Nokian kaupunki on saanut lahjoituksena Tapio Rautavaaran viulun ja mandoliinin. Rautavaara hankki viulun noin 15-vuoden ikäisenä ”satasella”.

Soittimet lahjoittaa Kauko Jokisen perikunta. Kauko Jokinen, Tapio Rautavaaran sukulainen ja pelimanni itsekin henkeen ja vereen, esitti toivomuksen soittimien lahjoituksesta Nokian kaupungille. Soittimia on säilytetty vuosikymmenien ajan Jokisen kotitilalla, jonka mailla myös Rautavaaran lapsuudenkoti Lehtolan mökki sijaitsee. Jokinen kaivoi toisinaan soittimet esiin ”kistusta” ja esitteli niitä kiinnostuneille.

Nokialaiset musiikkiaktiivit Ritva Pulkkinen ja Pertti Lehtinen ovat kunnostaneet soittimet Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Nokian kaupunki kertoo ottavansa lahjoituksen vastaan ja liittää soittimet kulttuurihistorialliseen kokoelmaan. Soittimia säilytetään jatkossa museoesineinä ja niitä pääsee tulevaisuudessa katsomaan kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa.

Soittimet luovutetaan kaupungille Pinsiön Pelimannien 40-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä lauantaina 12.11.2022 klo 15 Nokia-salissa. Tilaisuus on maksullinen ja sen järjestää Pinsiö-Seura ry.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%