Uutiset

Miehen epäillään rakentaneen aseita 3D-tulostimen avulla – paljastui poliisille ajettuaan kolarin Kankaanpäässä

today10.11.2022

Background
share close

Lounais-Suomen poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan asiassa, jossa nelikymppisen miehen epäillään rakentaneen aseita 3D-tulostimen avulla. Miestä epäillään törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Poliisi pääsi luvattoman aserakentajan jäljille huhtikuussa tieliikenneonnettomuuden tutkinnan myötä.

Epäilty törmäsi Kankaanpäässä liikenneympyrässä olleeseen valotolppaan, ja siinä yhteydessä hänen autostaan löydettiin itsevalmistettuja muovisia aseen lippaita.

Kotietsinnöissä epäillyn hallusta löytyi itse valmistettujen, erityisen vaarallisiksi luokiteltujen aseiden lisäksi 3D-tulostin sekä monenlaisia aseen osia ja aseiden rakentamiseen liittyvää välineistöä. Kuulusteluissa mies kertoi rakentaneensa omistamansa 3D-tulostimen avulla paitsi lippaita myös toimintakykyisiä aseita.

Valmistamiensa osien lisäksi hän oli tilannut joitakin osia netistä ja niistä kokoamalla rakentanut toimintakykyisiä aseita.

”Harvinaislaatuinen rikos”
– Kysymys on harvinaislaatuisesta rikoksesta Suomessa. Vastaavia tapauksia, joissa 3D-tulostimen avulla olisi rakennettu toimivia aseita, ei juuri ole tullut ilmi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kristiina Kontio.

Epäillyn kertoman mukaan hän on valmistanut aseet omaan käyttöönsä. Kotietsinnöiltä poliisi takavarikoi myös useita muita luvattomia ampuma-aseita sekä useita satoja eri kaliiberin patruunoita.

Epäilty on noin 40-vuotias satakuntalaismies, jota törkeän ampuma-aserikoksen lisäksi epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta. Kotietsinnöissä miehen kotoa löydettiin mittava kannabiskasvattamo sekä useita kiloja myyntikelpoista kannabista.

Mies oli esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa, mutta hänet on sittemmin vapautettu odottamaan asian oikeuskäsittelyä.

Poliisin suorittama esitutkinta on valmistumassa, ja asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%