Uutiset

Coca-Cola Joulurekka vierailee Tampereella ensimmäistä kertaa

today15.11.2022

Background
share close
Kuva: Kimmo Ervola

Neljättä kertaa Suomea kiertävä Coca-Cola Joulurekka saapuu tänä vuonna Tampereelle ensimmäistä kertaa. Ratinanniemen Tapahtumapuistossa 9.12. järjestettävässä joulutapahtumassa pääsee tutustumaan ikoniseen joulurekkaan ja kuvaamaan itsensä sen vierellä, osallistumaan joululahja-arpajaisiin ja nauttimaan joulutunnelman lisäksi juomista, paikalliskuoron lauluesityksistä sekä osallistumaan hyväntekeväisyysrulettiin Hope ry:n hyväksi.

Coca-Cola Joulurekka kiertää Suomea nyt neljättä kertaa. Kansainvälisesti joulurekka on vieraillut yli 300 kaupungissa. Tampereen Ratinanniemen Tapahtumapuistoon tuhansin valoin koristeltu, 19-metrinen ikoninen joulurekka saapuu 9.12. kello 16. Nelituntinen iloinen joulutapahtuma on osa kahdeksan paikkakunnan joulurekkakiertuetta. Kiertue järjestetään 3.12.–16.12.2022. Muut kiertuepaikkakunnat julkaistaan keskiviikkona 16.11.

Joulurekka tunnetaan paitsi valoistaan ja punaisesta väristään myös joulurekan kyljessä komeilevasta joulupukkihahmosta, josta suomalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Pukki on suomensukuisen Haddon Sundblomin 1930-luvulla piirtämä. Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta. Hänen luomansa hahmo on kansainvälisesti muokannut käsitystä joulupukista. Joulupukki nähdään nykyään punanuttuisena ja ystävällisenä ilontuojana.

Joulutapahtuman tölkkipanteilla tehdään hyvää – tuotot lahjoitetaan Hope ry:lle
Aiempina vuosina nelituntiseen joulutapahtumaan osallistuville kaikkein tärkeintä on ollut nähdä omin silmin televisiomainoksista tuttu Joulurekka koko valoloistossaan ja kuvata itsensä sen vierellä. Tilaisuudessa jaetaan myös juomia ja tyhjillä tölkeillä voi osallistua hyväntekeväisyysrulettiin. Tölkkien kierrätyspanteista kertynyt tuotto lahjoitetaan Hope ry:lle. Vapaaehtoisvoimin toimiva Hope jakaa vähävaraisille perheille vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Tampereen joulurekkatapahtumassa on myös mahdollisuus tehdä isommin hyvää ja tuoda lahjoja paikan päälle. Hope jakaa lahjat Tampereen alueen tarvitseville perheille. Lahjojen tulee olla paketoimattomia, jotta oikeanlaiset lahjat löytävät tiensä oikeaan kohteeseen. Hope toimittaa lahjat pakkaustarvikkeineen perheille.

”Hyväsydämisten suomalaisten ansiosta voimme muistaa joka joulu noin 20 000 lasta ja nuorta lahjalla. Tänä vuonna joulumuistamiset ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Yhä useampi perhe on avun tarpeessa, ja joulu korostaa tiukkaa tilannetta entisestään. Panteista saadut varat mahdollistavat osaltaan avustustyön jatkumisen myös joulun jälkeen”, kiittää Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila jo etukäteen tapahtumaan osallistuvia.

Paikalle koko perheen voimin
Joulurekka on jokaisena kiertuevuonnaan houkutellut paikalle kymmeniä tuhansia suomalaisia. Myös tänä vuonna on todennäköistä, että kävijämäärät ovat suuria ja on hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää auto muille pysäköintipaikoille.

Markkinoinnin vastuullisuus on Coca-Colalle tärkeää, minkä vuoksi joulurekkatapahtumien, kuten muidenkin yhtiön tapahtumien, ikäraja on 13 vuotta. Nuoremmat ovat tervetulleita vanhempiensa kanssa.

Tällainen on Coca-Cola Joulurekka

 • Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.
 • Coca‑Cola Joulurekat nähtiin ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 1995. Kokonainen karavaani taianomaisia, kirkkailla jouluvaloilla koristeltuja rekkoja kulki televisiomainoksessa läpi lumisten maisemien ja kaupunkien katujen.
 • Joulurekka on vieraillut 25 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa.
 • Tapahtuma-alueella pääsee tutustumaan Coca-Cola Joulurekkaan lähietäisyydeltä ja alueella on erityinen valokuvauspiste parhaiden yhteiskuvien ottamiseen Joulurekan kanssa.
 • Tilaisuudessa osallistujille tarjotaan juoma, jonka tölkillä voi tehdä hyvää. Hyväntekeväisyysrulettiin palautettujen tölkkien Panteista kertyneet rahat lahjoitetaan Hope ry:lle. Hope käyttää varat vähävaraisten lasten ja nuorten tukemiseen.
 • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
 • Vuonna 2018 Coca-Cola Joulurekka teki kansainvälistä historiaa pysähtymällä Napapiirillä, Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä, ensimmäistä kertaa ikinä.
 • Vuonna 2019 Coca-Cola Joulurekka vieraili Coca-Cola Joulupukin piirtäjän Haddon Sundblomin juurilla Ahvenanmaalla Maarianhaminassa, ja teki kansainvälistä historiaa kulkemalla laivakyydillä ensimmäistä kertaa.
 • Vuonna 2021 Coca-Cola Joulurekka päätti kiertueensa joulutapahtumaan Keravalla, Coca-Colan kotikaupunkiin Suomessa. Sinebrychoff valmistaa Keravalla kaikki Suomen Coca-Colat.
 • Julkkisrekkaa ohjastaa tänäkin vuonna Tomi Lohivuo. Hän on ollut mukana kaikilla aiemmilla Suomen kiertueilla.
 • Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 11 000 led-valoa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%