Uutiset

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltyihin valepoliisipetoksiin liittyen

today15.11.2022

Background
share close

Sisä-Suomen poliisilla on tutkittavana epäilty petossarja, jossa on kyse ns. valepoliisipetoksista, joissa rikollinen soittaa iäkkäille ihmisille ja esiintyy poliisina. Soiton aikana rikollinen pyrkii saamaan uhrin pankkitunnukset haltuun, minkä jälkeen uhrin tileiltä siirretään rahaa luvattomasti eteenpäin. Tyypillisesti rahat siirretään asiaa varten erikseen rekrytoitujen henkilöiden tilille, joiden tehtävän on toimia asiassa rahanpesijöinä ja välittää rikoksella hankittu omaisuus eteenpäin organisaatiossa.

-Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään vanginnut vuonna -81 syntyneen miehen epäiltynä petosorganisaation johtamisesta. Poliisin nykytietojen mukaan organisaatioon liittyy noin 40 henkilöä. Rikosvahinko on kokonaisuudessaan noin 250 000 euroa. Uhreja on toistakymmentä ja he asuvat eri puolilla Suomea. Poliisi aloitti sarjan tutkinnan kesällä, toteaa rikosylikomisario Sakari Tuominen tiedotteessa.

-Erehdyttäjät toimivat hyvin ammattimaisesti ja ovat puheluissaan aina erittäin vakuuttavia. Poliisi ei koskaan kysy puhelimitse eikä muutenkaan kirjautumistietoja pankkipalveluihin, eikä niitä tule koskaan luovuttaa kenellekään tuntemattomalle, Tuominen painottaa.

Esitutkinnan keskeneräisyyden vuoksi poliisi ei voi tässä vaiheessa kertoa rikoksista tarkempia yksityiskohtia. Poliisi tiedottaa asiasta lisää kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%