Päivän haastattelu, Uutiset

Tampereen Klovnifestivaalit järjestetään ensimmäistä kertaa - luvassa iloa, naurua ja vapautuneisuutta

Tampereen Klovnifestivaalit järjestetään ensimmäistä kertaa - luvassa iloa, naurua ja vapautuneisuutta

Kuva: Mahdollisuuksien Tilan Klovniyhteisö

Mahdollisuuksien Tilan Klovniyhteisö järjestää ensimmäistä kertaa tänä vuonna Tampereen Klovnifestivaalit - Commedia del' Manse 17.-20.11.2022. Ohjelma koostuu Klovni-Gaalasta (Teerenpeli), jossa nähdään kansainvälisiä klovniesityksiä,, klovnferenssista (Laikun talon luentosali), jossa luvassa klovnien pitämiä esitelmiä akateemisista aiheista ja Klovni-expansion-iltamista (Tahmelan Huvila), jonne osallistujat voivat halutessaan tulla itse klovneiksi pukeutuneina.

Tämän lisäksi on luvassa ohjattuja klovni-seikkailuita kaupungilla, klovnityöpajoja lauantaina ja sunnuntaina (Mahdollisuuksien Tila ja Metson kirjasto) ja lasten ohjelmaa. Lapsille on oma klovnipäivä festivaaleilla Tahmelan huvilalla lauantaina 19.11., jossa voi osallistua sirkus ja kuvataidetyöpajoihin, sekä nähdä jongleerausesityksen. Sunnuntaina on Tampereen Taidemuseolla perheiden päivä, jossa voi osallistua klovnien ohjaamille museokierroksille.

Festivaaleilla tuodaan monipuolisesti esiin klovnerian eri lajeja, tekemisen tapoja ja ohjelmaa eri kohderyhmille. Festivaalin nimi hakee inspiraatiota muinoin italiassa vaikuttaneesta komediateatterin perinteestä Commedia del´Arte, josta myös klovnin hahmo juontaa juurensa. Festivaali luo pienimuotoista huumorin vallankumousta, jossa elämään voi löytää klovnerian avulla kevyempää tunnelmaa, iloa ja vapautuneisuutta.

Festivaalia järjestää Mahdollisuuksien Tilan Klovniyhteisö, joka toimii Tästä tulee niin hieno maailma ry:n alaisuudessa. Festivaalit järjestetään yhteistyössä Tampereen Taidemuseon, Tampereen Ravintola Teerenpelin ja Tahmelan Huvilan kanssa. Festivaaleja tukee Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö sekä Kansalaisfoorumi. Festivaalit järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta pyrimme luomaan tapahtumasta jokavuotisen perinteen, joka rikastuttaa Tampereen kaupungin esittävän taiteen tarjontaa. Seuraavat festivaalit ovat suunnitteilla 20.-22.10.2023.

Klovni & festivaalin koordinaattori Johanna Peltola kertoo festivaalit tarkemmin:

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>