Uutiset

Pirkanmaan työllisyystilanne paras kymmeneen vuoteen

Pirkanmaan työllisyystilanne paras kymmeneen vuoteen

Pirkanmaan työllisyystilanne on nyt parempi kuin kertaakaan aiemmin viimeiseen kymmeneen vuoteen. Työttömyysaste Pirkanmaalla oli lokakuussa 7,8 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes 12 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna.

Pirkanmaalla oli lokakuussa yhteensä 19 523 työtöntä työnhakijaa. Heistä lomautettuina oli 800 henkilöä. Heidän määränsä laski viime vuodesta 45 prosenttia, mutta kasvoi 200 henkilöllä syyskuuhun verrattuna. Matalin työttömyysaste 5,5 prosenttia oli Lounais-Pirkanmaalla, korkein eli 8,2 prosenttia oli Etelä-Pirkanmaalla. Tampereen seutukunnan työttömyysaste oli 7,9 prosenttia.

Koko maan työttömyysaste oli lokakuussa keskimäärin 8,8 prosenttia.

Lokakuun työllisyystiedot ilmenevät Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta työllisyyskatsauksesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>