Päivän haastattelu

Pukkiparaatia, jouluista lastenteatteria, tuli- ja valoshowta ja ratsastajien joulukulkuetta – tätä ja paljon muuta luvassa joulunavauksissa

today25.11.2022

Background
share close

Sunnuntaina vietetään ensimmäistä adventtisunnuntaita ja sen myötä lisääntyvät jouluiset tapahtumat. Tulevana viikonloppuna Pirkanmaalla vietetään monella paikkakunnalla Joulunavaus-tapahtumia. Torstaina SUN Radion iltapäivässä kuultiin miten Akaassa, Juupajoella, Lempäälässä, Parkanossa, Pirkkalassa, Ruovedellä, Tampereella, Virroilla ja Ylöjärvellä virittäydytään joulutunnelmaan.

Akaassa joulunavaustapahtumia vietetään lauantaina ja sunnuntaina Toijalan, Viialan ja Kylmäkosken taajamissa. Luvassa on mm. perinteistä Pukkiparaatia sekä tulishowta. Akaan kaupungilta va tapahtuma- ja kulttuurikoordinaattori Janne Vesivalo kertoi joulunavaustapahtumista tarkemmin:

 

Juupajoella joulunavajaisia vietettiin jo eilen torstaina. Juupajoen hyvinvointijohtaja Anne Tuovila kertoi, että Juupajoen joulunavajaisissa on perinteiset reseptit käytössä:

 

Lempäälän joulunaika avataan perjantaina Erik Ednerin torilla. Lempäälän Kehitys Oy:n yhteysjohtaja Elina Kivi kertoi, että joulukausi avataan perinteisellä kellonkilkatuksella ja tänä vuonna joulutorille saapuu tonttuparaati:

 

Myös Parkanossa vietetään perjantaina joulunavausta Parkanon torilla,  joka palautuu muutaman poikkeusvuoden jälkeen perinteiseksi yhteisölliseksi iltatapahtumaksi. Perinteinen Parkanon Ratsastajien tonttukulkue joulupukin johdolla starttaa jouluavaustapahtuman. Parkanon kaupungilta vapaa-aikatoimen ohjaaja Elisa Vahosalmi kertoi jouluisesta iltatapahtumasta tarkemmin:

 

Joulutunnelmaan laskeutuminen aloitetaan Pirkkalassa perinteiseen tapaan joulunavausviikonlopun merkeissä, jota vietetään lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina Suupantorilla luvassa on mm. Taikapukki ja Valoshow. Sunnuntaina Vapaa-aikakeskuksella vietetään joulumyyjäisiä. Pirkkalan kunnalta vs. kulttuurituottaja Marika Eromäki kertoi joulunavauksesta tarkemmin:

 

Ruovedellä kunnantalon pihalla vietetään joulunavausta perjantaina. Ruoveden kunnan elinkeinoasiantuntija Tanja Lahti kertoi, että joulupukki on luvannut tulla kertomaan kuulumisia Korvatunturilta. Lisäksi luvassa on mm. tanssivia tonttuja ja riisipuuroa. Myös Ruoveden VPK paloautoineen on paikalla:

 

Tampereen joulu avataan perinteisellä jouluparaatilla sunnuntaina. Paraatin jälkeen ohjelmaa on luvassa Keskustorilla ja Joulutorilla, jossa mm. Keskustorin kuusen valot sytytetään. Tuottaja Salla Kytöharju kertoi, että joulunavauksen yhteydessä on mahdollista osallistua myös Tampereen Matkailuoppaiden opastamat, maksuttomat kävelykierroksille ”Tulkoon joulu! – Joulunviettoa Tampereella ennen ja nyt” :

 

Virroilla joulunavaus järjestetään perjantaina Virtain yhtenäiskoululla. Virtain kaupungin elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki kertoi, että luvassa on mm. Teatteri Mukamaksen Joulu on jo ovella -teatteriesitys sekä tonttumusiikkia ja puurotarjoilua:

 

Ylöjärven perinteistä joulunavausta vietetään perjantaina. Tapahtumaa koordinoiva Lissu Veittikoski, Lissunjuhlapalvelusta, kertoi, että joulunavaus päättyy tänäkin vuonna huikeaan ilotulitukseen:

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%