Uutiset

Tänä vuonna ruoka-apua hakenut enemmän ihmisiä kuin pahimpana pandemiavuonna 2020 - Ruokapankin kummi -varainkeräys meneillään

Tänä vuonna ruoka-apua hakenut enemmän ihmisiä kuin pahimpana pandemiavuonna 2020 - Ruokapankin kummi -varainkeräys meneillään

Ruoka-avun tilanne Tampereella on heikentynyt dramaattisesti syksyn aikana. Tampereen ev.lut. seurakuntien Ruokapankista kerrotaan, ettei Ruokapankista ole viime viikkoina pystytty toimittamaan joihinkin jakopaikkoihin lainkaan elintarvikkeita, tai avustukset ovat olleet hyvin niukkoja. Kassi on keventynyt myös ravitsemuksellisesti, sillä proteiinipitoista hävikkiruokaa saadaan yhä vähemmän.

Tampereen seurakuntien elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen on tulevasta talvesta huolissaan.

– Ruoka-apua tarvitsee yhä useampi talous. Ruoan hinnan nousu kuormittaa lisäksi myös pieni- ja keskituloisia sekä erityisesti vähävaraisen talouksien ruoan ostoon jäävää käyttövaraa entisestään, sanoo Palkonen.

Palkonen kertoo, että vuonna 2022 on ruoka-apua hakenut enemmän ihmisiä kuin pahimpana pandemiavuonna 2020. Tilannetta pahentaa se, että EU:n ruoka-apua korvaavia maksukortteja ei ole vielä saatu Suomessa käyttöön.

– Tulevasta talvesta tulee vaikea, ja hakijoiden määrä tulee edelleen kasvamaan. Monissa perheissä on huoli kyvystä selviytyä, ja tämä huoli heijastuu erityisesti lapsiin, sanoo Palkonen.

Ruokapankki etsii kummeja

Jotta tilanteesta selvittäisiin, Tampereen seurakuntien Ruokapankki on käynnistänyt Ruokapankin kummi -varainkeräyksen. Ruokapankki kerää lahjoitusvaroja ostaakseen ruokaa ja hygieniatuotteita vähävaraisille.

Ruokapankin kummeiksi ja tukijoiksi voivat ryhtyä yksityiset ihmiset, järjestöt ja yritykset. Lahjoituksen voi tehdä Ruokapankin verkkosivuilta tampereenseurakunnat.fi/ruokapankki tai tilisiirtona tai MobilePay -sovelluksella (MobilePay 65964). Myös tuotelahjoitukset ovat tervetulleita.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>