Päivän haastattelu, Uutiset

Lumikuningatar-jättiteos saa viimein ensi-iltansa - kiekkoilijoiden koreografiasta vastaavalla Pekka Saravolla riitää vielä töitä juuri ennen H-hetkeä

Lumikuningatar-jättiteos saa viimein ensi-iltansa - kiekkoilijoiden koreografiasta vastaavalla Pekka Saravolla riitää vielä töitä juuri ennen H-hetkeä

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelija Laura Lepistö. Kuva: Miikka Varila

Suomen kaikkien aikojen suurin esittävän taiteen tuotanto Lumikuningatar saa tänään perjantaina 30.12. ensi-iltansa Nokia Arenassa. Koronarajoitusten vuoksi vuodella eteenpäin siirretty koko perheen jääbaletti pohjautuu tanskalaisen H.C. Andersenin vuonna 1844 ilmestyneeseen samannimiseen satuun.

Lumikuningattaren roolin luistelee moninkertainen taitoluistelun EM- ja MM-mitalisti Laura Lepistö. Alunperin rooliin kiinnitetty Kiira Korpi jäi esityksestä pois aikataulusyistä. Lepistön lisäksi jäällä nähdään myös tunnetuja jääkiekkoilijoita kun mukana ovat pitkän NHL-uran tehnyt Niklas Hagman, Tappara-ikoni Pekka Saravo sekä Suomen maajoukkueiden kapteeneinakin toimineet Jenni Hiirikoski ja Marko Anttila. Ensi-illassa tosin Marko Anttilaa tuuraa Tapparasta tuttu Jukka Peltola. Perjantain ensi-esityksen lisäksi Lumikuningatar nähdään Nokia Arenassa viikonlopun aikana vielä neljä kertaa.

Lumikuningattaressa pipolätkän pelaajaa esittävä Pekka Saravo on toiminut esityksen valmistelussa myös tuotannon jääkiekkoasiantuntijana sekä jääkiekkokoreografina. Mitä tuo rooli on pitänyt sisällään? Entä millaiset tunnelmat Saravolla on juuri ennen ensi-iltaa? Kuuntele haastattelu.

 

Tappara-ikoni Pekka Saravo nähdään Lumikuningattaressa pipolätkän pelaajan roolissa. Kuva: Saara Salmi

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>