Uutiset

Poliisi varoittaa valepoliiseista – Poliisina esiintynyt mies huijasi vanhukselta pankkikortin

today19.1.2023

Background
share close

Sisä-Suomen poliisi kertoo, että Punkalaitumella maanantaina 16.1. oli iäkkään henkilön asunnon ovelle tullut mies, joka oli esiintynyt poliisina ja kertonut sepitettyä tarinaa rikoksesta, jolla verukkeella hän oli pyytänyt saada vanhuksen pankkikortin nähtäväkseen. Vanhus oli antanut pankkikortin ja kertonut sen tunnusluvun. Mies oli poistunut paikalta pankkikortti mukanaan ja pankkikortilla oli tämän jälkeen tehty huomattava määrä ostoja Pirkanmaalla. Poliisi tutkii tapausta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Poliisi varoittaa valepoliiseista. Vastaavia tekoja on tullut ilmi viime aikoina mm. Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla. Valepoliisien kohteeksi joutuvat tyypillisesti iäkkäät ihmiset, joille esim. soitetaan tai tullaan ovelle ja esiinnytään poliisina ja kerrotaan keksittyä tarinaa rikosuhasta, jonka vuoksi olisi tarve saada uhrin pankki- tai maksukortti tai verkkopankkitunnukset haltuun sepitetyn rikoksen estämiseksi tai selvittämiseksi. Tämän jälkeen saaduilla tiedoilla nostetaan tilillä olevat varat.

Poliisi muistuttaa, että virkatehtävissä oleva poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia, tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Poliisi ei niitä tietoja tarvitse asiakkaalta.

Mikäli epäilet, että pankkikortti, sen tunnusluku tai verkkopankkitunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin, sulje maksuvälineet pankin sulkupalvelussa. Tee asiasta rikosilmoitus poliisille. Mikäli tilanne on juuri samalla hetkellä tapahtunut, soita hätänumeroon 112.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%