Uutiset

Syytteet nostettu laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa - asianomistajina 118 henkilöä

Syytteet nostettu laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa - asianomistajina 118 henkilöä

Syyttäjät ovat nostaneet syytteitä Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkimassa, laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa. Syyttäjälaitos kertoo, että asianomistajina on 118 henkilöä.

Rikosnimikkeet kokonaisuudessa ovat törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen, seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta, pakottaminen seksuaaliseen tekoon, lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin, laiton uhkaus, huumausainerikos ja salakatselu.

Syytteet on nostettu yhtä miestä vastaan, joka on vangittuna.

Rikosten epäillään tapahtuneen pääosin sosiaalisessa mediassa. Joukossa on myös muutama teko, joissa epäilty on tavannut asianomistajan henkilökohtaisesti. Asianomistajat ovat pääosin 10–17-vuotiaita lapsia ja nuoria, mutta jutussa on myös joitakin täysi-ikäisiä asianomistajia. Tekojen epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2021.

Syyttäjälaitos kertoo, että epäilty on pääosin kiistänyt teot.

Pääkäsittely alkaa 16.2.2023, ja sille on varattu 37 istuntopäivää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>