Eduskuntavaalit 2023

Anna-Kaisa Ikonen mukaan eduskuntavaaleihin

today2.2.2023

Background
share close
Tampereen pormestari, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen on mukana huhtikuisissa eduskuntavaaleissa. (Kuva: Kristian Tervo)
Tampereen pormestari, Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen on mukana huhtikuisissa eduskuntavaaleissa. (Kuva: Kristian Tervo)

Pirkanmaan kokoomuksen hallitus on nimennyt Tampereen pormestari ja kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikosen ehdokkaaksi kevään 2023 eduskuntavaaleihin.

– Olemme äärettömän tyytyväisiä, että Ikonen päätti suostua ehdokkaaksi. Hänen tuloksellinen työnsä pormestarina ja puolueen varapuheenjohtajana antaa erinomaiset lähtökohdat vaaleihin, vaalien jälkeisiin neuvotteluihin ja avaintehtäviin tulevalla hallituskaudella, Pirkanmaan kokoomuksen puheenjohtaja Aleksi Jäntti toteaa.

– Elämme poikkeuksellisen haastavia aikoja, ja tulevalla hallituskaudella on aika muuttaa Suomen suunta. Tässä tilanteessa vaaditaan rohkeaa, tulevaisuuteen katsovaa päätöksentekoa ja kaikkien kovaa työtä. Meillä on hieno ja osaava kokoomusjoukkue, ja haluan olla sen rinnalla tekemässä täysillä töitä koko Suomen hyväksi, Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

Ikonen kertoo päätyneensä asettumaan ehdolle ihmisten kannustusten tukemana ja pitkän pohdinnan jälkeen. Päätös ei ollut helppo, sillä Tampereen pormestarin työ on hänelle tärkeä kunniatehtävä ja monella tavalla merkityksellinen unelmatyö. Toisaalta puolueen varapuheenjohtajana hän on pysynyt mukana valtakunnan päätöksenteossa myös pormestariaikanaan ja asema puoluejohdossa myös velvoittaa.

– Vaakakuppi painui koko Pirkanmaan ja Suomen puoleen maailman ja kotimaan tilanteen vuoksi: Euroopassa on sota, Suomen talouden kestävyys on hälyttävässä tilassa ja monen suomalaisen arki myllerryksessä. Näköpiirissä on valtavia haasteita esimerkiksi hyvinvoinnin ja osaamisen turvaamisessa. Seuraavan hallituksen on varmistettava turvallinen arki ja hyvä hoiva sekä kyettävä takaamaan vahvan osaamisen pohja ja luomaan uutta, Ikonen sanoo.

– Vaikka tilanne on vaikea, Suomella on kaikki valttikortit menestyä nyt ja tulevaisuudessa. Ne pitää käyttää oikein. Suomen menestyksen pohja on vahvassa osaamisessa, yhteistyössä ja uuden kasvun luomisessa. Haluan tuoda osaamiseni ja verkostoni osaksi tätä rakennustyötä. Vaativana aikana tarvitaan monipuolista kokemusta ja vahvaa näkemystä. Tampere ja Pirkanmaa tunnetaan hyvästä yhteistyöstä ja rohkeista, tulevaisuutta rakentavista suurista päätöksistä. Ajattelen, että tätä tekemisen henkeämme olisi tärkeää ja hienoa viedä eteenpäin myös valtakunnan tasolla.

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%