Eduskuntavaalit 2023

Pirkanmaan Keskustan puheenjohtaja Tuukka Liuha eduskuntavaaliehdokkaaksi

today9.2.2023

Background
share close

Lempääläinen yrittäjä ja Pirkanmaan Keskustan puheenjohtaja Tuukka Liuha on tänään torstaina antanut suostumuksensa ehdokkaaksi huhtikuisissa eduskuntavaaleissa.

Liuha on 42-vuotias liiketalouden tradenomi ja yrittäjä Lempäälästä sekä Keskustan puoluehallituksen jäsen. Hänellä on 25 vuoden kokemus erilaisista luottamustehtävistä kunta- ja maakuntatasolla sekä puolueen tehtävissä alueellisesti sekä valtakunnallisesti. Hänellä on erityisen vahva tuntemus pirkanmaalaisesta erikoissairaanhoidosta, sillä hän toimi peräti kolme kautta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksessa.

– Olen erittäin kiitollinen lukuisista ehdokkuuden puolesta vedonneista soittajista sekä viestittäjistä. Niiden lisäksi muun muassa sote-palvelujen vaikeuksilla ja sietokyvyn ylittävillä elinkustannuksilla on keskeinen merkitys päätökseeni lähteä piirin yhteisen vaalityön ohella itse ehdokkaaksi. Haluan tuoda arjen vaikeudet vahvasti vaalikeskusteluun, ja tahdon haastaa ne, jotka vieläkin ratsastavat yltiöpäisillä miljardihankkeilla. Sellainen on esimerkiksi pääradasta erillinen Suomi-rata, joka pirstoisi kunnat, ihmisten kiinteistöt ja luonnon.

Kevään vaaleissa Liuha haluaa huomiota sote-palvelujen ja toimeentulokysymysten ohella velkaantumisen hallintaan sekä talouden tasapainottamiseen pitkäaikaisin toimin.

– Tarvitsemme lisää työllisyyttä ja vientituloja, mutta myös menojen sovittamista tulojen mukaisiksi.

Maatalouden ahdingon helpottamisen ja kuluttajille rajusti nousseen ruoan hinnan Liuha haluaa vahvemmin käsittelyyn yhdessä huoltovarmuuden kanssa.

– Suomelle on välttämätöntä, että kaikissa tilanteissa tuotamme tarpeeksi ruokaa kotimaassa. Huolehtimalla, että tuottaja saa riittävän osan ja kaupan suuret toimijat joutuvat pitämään ahneutensa kurissa, takaamme kohtuuhintaisen puhtaan ruoan suomalaisille.

Liuha on ollut aikaisemmin ehdolla eduskuntaan vuonna 1999. Tuolloin Pirkanmaan ja mahdollisesti koko maan nuorin ehdokas kertoo, että motivaatio vaalityöhön lähtee nyt vuonna 2023 samoista perusarvoista sekä halusta olla viemässä eteenpäin oikeudenmukaista, vapaata ja turvallista Suomea meille jokaiselle.

– On etuoikeus voida tehdä täysillä vaalityötä tärkeiden asioiden puolesta sitoutuneen ja osaavan ehdokasjoukkomme rinnalla.

Pirkanmaan Keskustan piirihallitus on päättänyt nimetä Liuhan ehdokkaaksi suostumuksen perusteella.

Keskusta asettaa Pirkanmaalla eduskuntavaaleihin täyden 20 henkilön ehdokaslistan.

Pirkanmaan Keskustaa johtava yrittäjä Tuukka Liuha odottaa, että puolue saavuttaa tulevissa eduskuntavaaleissa paremman tuloksen kuin viimeaikaiset gallupit ovat enteilleet. Liuha on vakuuttunut siitä, että Pirkanmaan vaalipiirin 20. kansanedustajan paikasta käydään loppumetreillä kova kisa. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Pirkanmaan Keskustaa johtava yrittäjä Tuukka Liuha on mukana huhtivaaleissa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%