Päivän haastattelu, Uutiset

Etsivä harrastustoiminta -hanke tuonut hyviä tuloksia Lempäälässä

Etsivä harrastustoiminta -hanke tuonut hyviä tuloksia Lempäälässä

Lempäälä valittiin ainoana pienempänä kuntana mukaan Etsivä harrastustoiminta valtakunnalliseen pilottihankkeeseen Helsingin ja Espoon rinnalle. Lempäälässä oli saatu positiivisia ja onnistuneita tuloksia sekä kiitosta erinomaisesta yhteistyöstä koulujen kanssa jo Harrastava koululainen -hankkeen aikana. Näistä halutiin lisää esimerkkejä valtakunnan tasolle.

Nyt Etsivä harrastustoiminta-pilotissa tavoiteltiin 7–9 -luokkalaisia syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, jotka olivat jääneet seurojen järjestämän harrastustoiminnan ulkopuolella syystä tai toisesta. Pilotissa heille suunniteltiin helposti lähestyttäviä lajikokeiluja ja harrastustoimintaa, joissa heillä oli maksuttomasti mahdollisuus harrastaa ja kehittää omia taitojaan ohjaajan johdolla. Toimintaan osallistui kaikkiaan yli 500 koululaisia viime syksyn aikana.

Nuoret pääsivät kokeilemaan mm. padelia, freestyle footballia, sulkapalloa ja säbää.

Nuorille kehiteltiin graffitityöpajoja ja suosittu Moottoripajatoiminta Funkkis Esso, jossa rassailtiin eri kokoisia ja kuntoisia koneita. Tässä toiminnassa mukana olleista, peräti 80 prosentille, se oli heidän ainoa harrastuksensa.

Nuoret järjestivät mm. nuorten oman Lempofestin, jonka sisältöön nuoret itse pääsivät vaikuttamaan ja Stiga Ralli -tapahtuman, jossa laskettiin tuunatuilla Stigoilla kisareitti.

Lisäksi nuorille järjestettiin Lempäälän yläkouluilla Darts-välitunti ja kerhotoimintaa.

Hankevastaava Tiina Hakio kertoo hankkeesta ja sen saavutuksista:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>