Uutiset

Linja-autoalan lakko alkaa huomenna - katso lakon vaikutukset Nyssen palveluun

Linja-autoalan lakko alkaa huomenna - katso lakon vaikutukset Nyssen palveluun

Valtakunnansovittelija antoi tänään sovintoesityksen linja-autoliikennettä ja huoltokorjaamoita koskevassa työriidassa. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoo, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT kuitenkin hylkäsi bussialan sovintoesityksen. Työnantajien edustajat olisivat esitykset hyväksyneet. Tämä tarkoittaa sitä, että AKT:n aiemmin ilmoittama linja-autoliikennettä koskeva lakko alkaa keskiviikkona aamulla kello 3. Mikäli sopua ei ennen sitä löydy, lakko päättyy 10.3. klo 03.00.

Lakko pysäyttää yli puolet Nyssen bussiliikenteestä. Lakon piirissä ovat Länsilinjat, Paunu, Pirkanmaan Tilausliikenne ja Pohjolan Liikenne.

Normaalisti liikennöidään TKL:n, Valkeakosken Liikenteen ja Vekka Groupin liikennöimät linjat 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 47, 58, 60, 63-67, 82, 86, 95X, 95KUTSU ja 103. Linjoilla 6, 12, 39A ja 41 liikennöidään osa vuoroista. Muilla linjoilla liikennöinti keskeytyy.

Tampereen seudun joukkoliikenne kertoo, että U-linjojen vuoroista voi tiedustella liikennöitsijältä. Nysse ei vastaa U-linjojen liikennöinnistä, sen suunnittelee ja järjestää ulkopuolinen toimija.

Lakko saattaa vaikuttaa myös pali-palvelulinjojen toimintaan. Tuomi Logistiikka tiedottaa lakon vaikutuksista palveluliikenteeseen verkkosivuillaan:
tuomilogistiikka.fi

Ratikkalinjat 1 ja 3 liikennöivät toistaiseksi normaalisti. Ratikka- ja junaliikennettä koskien on annettu lakkovaroitukset 6.3.-10.3.2023 ja 13.-17.3.2023. Lakot alkaisivat kello 00.01 ja loppuisivat kello 23.59.

Linja-autohenkilökuntaa koskevat lakkovaroitukset on annettu myös ajanjaksoille 14.-18.3. ja 21.-24.3.2023. Lakot alkaisivat ja loppuisivat kello 03.

Koulukuljetukset
Nysse ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista mahdollisen lakon aikana. Kunnat vastaavat omien koulukuljetustensa järjestämisestä, ja asiassa voi olla yhteydessä oman kunnan koulutoimeen.

Reittiopas näyttää liikennöinnin
Lakon aikana ajettavat vuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, josta perutaan aina vuorokausi kerrallaan lakon piirissä olevien liikennöitsijöiden kaikki vuorot. Perutut vuorot näkyvät yliviivattuina.

Koska peruttuja vuoroja tulee paljon, poikkeuksellisesti tietoja ei viedä Nyssen poikkeusinfoon Twitteriin. Sen sijaan ne näkyvät reittioppaan lisäksi verkkosivulla nysse.fi/poikkeustilanteet

Yksittäisiä vuoroja lisätään reittioppaaseen sitä mukaa, kun tieto ajettavasta vuorosta vahvistuu. Muutoksia voidaan tehdä nopeastikin, joten vuoron liikennöinti kannattaa tarkistaa reittioppaasta juuri ennen lähtöä.

U-linjojen vuoroja ei poisteta lakon aikana reittioppaasta. Vuoroista voi tiedustella liikennöitsijöiltä. Nysse ei vastaa U-linjojen liikenteestä, sen suunnittelee ja järjestää ulkopuolinen toimija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>