Päivän haastattelu

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 53. kerran

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 53. kerran

Maailman suurimpiin lyhytelokuvafestivaaleihin kuuluva Tampereen elokuvajuhlat järjestetään 53. kerran 8.–12.3.

Vuoden 2023 ohjelmistoon on kuratoitu yli 60 näytöstä kotimaisia ja kansainvälisiä lyhytelokuvia sekä pitkiä dokumenttielokuvia. Elokuvanäytösten lisäksi festivaalilla järjestetään lukuisia keskustelutilaisuuksia, ammattilaistapahtumia sekä iltabileitä. Festivaalin tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Cine Atlas, Arthouse Cinema Niagara, Tuulensuun Palatsi sekä Tampereen tuomiokirkko.

Tampereen elokuvajuhlat on maailmalla laajasti tunnettu korkealaatuisista kilpailuistaan. Kilpailuissa on kolme eri sarjaa: kotimainen kilpailu, kansainvälinen kilpailu sekä Generation XYZ -kilpailu. Kaikki kilpailuihin valitut elokuvat esitetään festivaalilla 8.–12.3., ja elokuvien tekijät osallistuvat näytösten yhteydessä järjestettäviin haastattelutilaisuuksiin.

Kilpailuohjelmistoihin valittiin tänä vuonna yhteensä 116 elokuvaa 59 maasta. Mukana on esimerkiksi kotimaisessa kilpailussa ensi-iltansa saava Mika Kaurismäen ohjaama musiikkidokumentti Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin (2023) sekä suomalaisohjaaja Maija Blåfieldin kokeellinen lyhytelokuva Scenic View (2023), joka on mukana sekä kansainvälisessä että kotimaisessa kilpailussa.

Festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakso kertoo tarkemmin Tampereen elokuvajuhlista:

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>