Uutiset

Poliisi tutkii petollisia käteisnostopyyntöjä Pirkkalassa

today14.3.2023

Background
share close

Sisä-Suomen poliisilaitoksella Nokian poliisiasemalla on tutkinnassa useampi Pirkkalassa tapahtunut petosrikos, joissa on sama tekotapa. Poliisin mukaan on mahdollista, että tekijöinä ovat samat henkilöt. Asianomistajaa lähestytään kauppakeskuksen pysäköintialueella ja asianomistajalle esitetään pyyntö nostaa käteistä rahaa tämän omalta tililtä välityspalkkiota vastaan.

Poliisilla on tutkinnassa kolme 26.2.-8.3. tapahtunutta petosta. Kahdessa tapauksessa tekijänä on ollut pariskunta ja yhdessä tapauksessa mieshenkilö. Jokaisessa tapauksessa asianomistajalle on sepitetty tarina, että maksukortti on lakannut toimimasta. Tarinaa kertonut on vakuuttavasti esiintyen kertonut, että hänen tulisi saada tehtyä kiireellisesti  käteisnosto kauppakeskuksen nostoautomaatilta. Asianomistajaa on pyydetty nostamaan omalta tililtään pyytäjälle tämän kiireisesti tarvitsema summa. Asianomistajalle on kerrottu, että hänen tililleen siirretään vähän suurempi summa, jonka hän voi pitää kiitoksena avusta. Asianomistajat ovat nostaneet omalta tililtään käteistä rahaa ja he ovat luovuttaneet käteisen rahan tätä pyytäneille henkilöille. Tämän jälkeen asianomistajille on esitetty puhelimesta verkkopankissa toteutunutta tilisiirtoa, mutta raha ei ole tosiasiassa siirtynyt asianomistajan tilille.

Rikokseen syyllistyneet henkilöt ovat saaneet saaneet asianomistajilta 280-650 euron arvosta käteistä rahaa.

Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan valppaina ja suhtautumaan kriittisesti edellä mainittuihin käteisen rahan nostopyyntöihin.

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%