Uutiset

Poliisi tutkii petollisia käteisnostopyyntöjä Pirkkalassa

Poliisi tutkii petollisia käteisnostopyyntöjä Pirkkalassa

Sisä-Suomen poliisilaitoksella Nokian poliisiasemalla on tutkinnassa useampi Pirkkalassa tapahtunut petosrikos, joissa on sama tekotapa. Poliisin mukaan on mahdollista, että tekijöinä ovat samat henkilöt. Asianomistajaa lähestytään kauppakeskuksen pysäköintialueella ja asianomistajalle esitetään pyyntö nostaa käteistä rahaa tämän omalta tililtä välityspalkkiota vastaan.

Poliisilla on tutkinnassa kolme 26.2.-8.3. tapahtunutta petosta. Kahdessa tapauksessa tekijänä on ollut pariskunta ja yhdessä tapauksessa mieshenkilö. Jokaisessa tapauksessa asianomistajalle on sepitetty tarina, että maksukortti on lakannut toimimasta. Tarinaa kertonut on vakuuttavasti esiintyen kertonut, että hänen tulisi saada tehtyä kiireellisesti  käteisnosto kauppakeskuksen nostoautomaatilta. Asianomistajaa on pyydetty nostamaan omalta tililtään pyytäjälle tämän kiireisesti tarvitsema summa. Asianomistajalle on kerrottu, että hänen tililleen siirretään vähän suurempi summa, jonka hän voi pitää kiitoksena avusta. Asianomistajat ovat nostaneet omalta tililtään käteistä rahaa ja he ovat luovuttaneet käteisen rahan tätä pyytäneille henkilöille. Tämän jälkeen asianomistajille on esitetty puhelimesta verkkopankissa toteutunutta tilisiirtoa, mutta raha ei ole tosiasiassa siirtynyt asianomistajan tilille.

Rikokseen syyllistyneet henkilöt ovat saaneet saaneet asianomistajilta 280-650 euron arvosta käteistä rahaa.

Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan valppaina ja suhtautumaan kriittisesti edellä mainittuihin käteisen rahan nostopyyntöihin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>