Uutiset

Nysse siirtyy kolmen maksuvyöhykkeen malliin

today16.3.2023

Background
share close

Nysse siirtyy kuuden vyöhykkeen mallista kolmen maksuvyöhykkeen malliin tammikuussa 2024. Uudistuksella tavoitellaan helppoutta niin vyöhykkeiden hahmottamiseen, lipun ostoon kuin maksamiseenkin. Alkuselvityksen jälkeen jatkoon pääsivät kolmen ja yhden vyöhykkeen mallit, joista pyydettiin mielipiteitä asiakkailta sekä lausunnot toimialueen kunnilta.

Asukaskyselyyn Nysse sai lähes 2500 vastausta. Molempia esiteltyjä malleja pidettiin helppokäyttöisinä. Asukaskyselyssä erityistä vastustusta liittyi yhden vyöhykkeen malliin sisältyneisiin suuriin lipunhinnan korotuksiin.

Saaduissa lausunnoissa kolmen vyöhykkeen esitettyä mallia kannattivat Kangasala, Pirkkala, Nokia, Tampere, Valkeakoski, Ylöjärvi, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä sekä Pirkanmaan ELY-keskus. Yhden vyöhykkeen mallia lausunnoissaan kannattivat Vesilahti, Orivesi sekä Lempäälä. Kaikissa lausunnoissa korostettiin, että nykyinen vyöhykejärjestelmä vaatii yksinkertaistamista ja vyöhykkeiden määrää on syytä vähentää. Kuntien lausunnoissa nostettiin lisäksi esiin tarpeita vyöhykerajojen muutoksille. Vyöhykerajojen muutoksia selvitetään myöhemmin.

Päätös kolmen vyöhykkeen malliin siirtymisestä tammikuussa 2024 tehtiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 15.3.2023.

 

Kirjoittaja: Pasi Vainionperä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%