Uutiset

Finnair lopettaa lennot Tampereelle

today5.4.2023

Background
share close

Finnair lopettaa Tampereen ja Turun lennot toukokuun 1. päivä alkaen. Finnair korvaa lennot bussiyhteyksillä, jotka lähtevät Tampereelta ja Turusta kello 04:05 ja vievät asiakkaat Helsinki-Vantaalta lähteville aamulennoille. Vastaavasti bussivuorot tuovat asiakkaat Helsinki-Vantaalta Tampereelle ja Turkuun myöhään illalla.

Finnair on jo aiemmin korvannut keskipäivän lentovuorot bussiyhteyksillä vähentääkseen Turun ja Tampereen reittien hiilidioksidipäästöjä.

-Tampereen ja Turun lennot ovat lyhyitä ja päästömääriltään suuria suhteessa reittien pieniin matkustajamääriin – lentojen täyttöaste on ollut noin 35 prosenttia. Maakuljetus eli bussi tai juna on siksi järkevin vaihtoehto yhteyksiin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja näiden kaupunkien välillä, sanoo Finnairin verkostosta vastaava johtaja Perttu Jolma tiedotteessa.

Finnair on lentänyt Tampereelle ja Turkuun lentoja, joissa lähtö on myöhään illalla Helsingistä ja vastaavasti aikaisin aamulla Turusta tai Tampereelta.

Toukokuun alusta lähtien Finnair operoi päivittäin yhteensä neljä bussivuoroa Turun ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä ja vastaavasti neljä vuoroa Tampereen ja Helsinki-Vantaan välillä. Toukokuun 8. päivästä lähtien bussivuorot lähtevät Turusta ja Tampereelta keskustan linja-autoasemilta, eivätkä ne enää kulje Turun ja Tampereen lentoasemien kautta.

Kun bussilipun ostaa samaan varaukseen jatkolennon kanssa, Finnair huolehtii asiakkaiden jatkoyhteyksistä myös tilanteessa, jossa bussi tai lento on jostain syystä viivästynyt alkuperäisestä aikataulusta. Bussiyhteydellä Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuvalla asiakkaalle on myös käytössään priority-lähtöselvitys ja -turvatarkastus, mikä nopeuttaa lennolle siirtymistä.

Finnair viestii lentojen loppumisesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus Turun ja Tampereen reiteille toukokuun alusta eteenpäin. Asiakas voi valita Finnairin järjestämän korvaavan bussiyhteyden tai perua lennon ja hakea lipun takaisinmaksua.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%