Uutiset

Esitutkinta Ylöjärven Siukolantien ampumavälikohtauksesta on valmistunut – kolme epäiltyä edelleen vangittuna

today3.5.2023

Background
share close

Esitutkinta Ylöjärven Siukolantien ampumavälikohtauksesta on valmistunut, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulun ja kolme epäiltyä on edelleen vangittuna.

Ylöjärven Siukolantie 6 kerrostalon pihalla ammuttiin laukauksia noin 17.30 aikaan 13.3.2023. Esitutkinta asiassa on valmistunut ja toimitettu syyteharkintaan.

Asian vuoksi vangittuna oli kaikkiaan neljä epäiltyä, joista kolme on edelleen vangittuna. Kaikki epäillyt ovat miehiä ja he ovat kotoisin eri puolilta Suomea. Kaikkia vangittuna olleita epäiltiin esitutkinnassa tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Lisäksi yhtä henkilöä epäiltiin rikoksentekijän suojelemisesta.

– Ampumavälikohtaus tapahtui kahden seurueen välillä, joista molempiin kuului kaksi henkilöä. Kaikki osalliset poistuivat paikalta ampumisen jälkeen. Seurueet tunsivat toisensa ennalta, ja ammuskelua edelsi riita henkilökohtaisista asioista. Laukauksia ammuttiin ainakin seitsemän kappaletta. Poliisi epäilee, että molemmista seurueista ammuttiin toisiaan kohti. Esitutkinnassa on löydetty ja takavarikoitu yksi ampuma-ase, jota käytettiin ampumisessa, rikoskomisario Markku Laakso toteaa tiedotteessa.

Yksi osallinen sai tapahtuman seurauksena lieväasteisen ampumavamman. Vamma ei vaatinut välitöntä hoitoa, ja siksi henkilön loukkaantuminen ammuskelussa selvisi vasta joitakin päiviä ammuskelun jälkeen.

Ammuskelusta aiheutui vaurioita kolmeen ajoneuvoon. Ainakin yksi sivullinen oli hengen tai terveyden vaarassa.

Syyttäjä arvioi seuraavaksi syytteen nostamisen edellytyksiä kunkin epäillyn henkilön osalta. Poliisilla ei ole asiasta enempää tiedotettavaa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%